Nejlepší korpus
Skvělých receptů na dortové korpusy není nikdy dost. Tento je velmi snadný, šlehají se celá vejce s cukrem, takže odpadá zdlouhavější příprava sněhu. Dávka těsta je akorát tak na jeden dort, který po naplnění a dozdobení rozdělíte na 12 krásných porcí.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 24 cm
1kus
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy rozklepneme 6 vajec, přidáme cukr krystal a vyšleháme do hladké pěny.
Krok 2: Poté přidáme 15 lžic vody a postupně vmícháme polohrubou mouku s kypřicím práškem.
Krok 3: Nakonec přidáme vanilkové aroma a hotové těsto přendáme do dortové formy. Pečeme 45 minut na 180 °C.
Zveřejněno 19. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší korpus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYE1L
Moje poznámka
Nejlepší korpus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYE1L
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 11 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 12 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 2 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 4 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 4 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 5 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 5 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 5 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 7 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 7 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 11 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krystal,
kypřící prášek,
voda,
vanilkové aroma
Komentáře (3)