Vinné klobásy ve slanině
Pokud stále hledáte skvělé pohoštění na silvestrovskou oslavu, vinné klobásky ve slanině jsou skvělou variantou. Příprava je velmi jednoduchá a pochutnáte si vy i vaše návštěva.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Klobásu nakrájíme na přibližně 8 cm dlouhé kousky. Plátky slaniny překrojíme na půl, abychom měli dostatečné množství kousků.
Krok 2: Na každý kousek klobásy položíme lístek šalvěje a zabalíme do plátku slaniny. Pokládáme vedle sebe do pekáče.
Krok 3: Mírně podlijeme vodou a pečeme 30 minut. Klobásky vyjmeme, zatím dáme stranou a výpek slijeme do pánve.
Krok 4: Přidáme sójovou omáčku a med a několik minut zahříváme, až omáčka začne houstnout. Odstavíme, klobásky vložíme do pánve a v omáčce promícháme. Podáváme s pečivem.
Zveřejněno 21. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vinné klobásy ve slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpEMR
Moje poznámka
Vinné klobásy ve slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpEMR
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 14 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 19 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 3 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 5 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 6 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 6 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 6 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 7 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 7 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 7 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 8 hodinami
Suroviny:
klobása vinná,
šalvěj čerstvá,
slanina anglická,
omáčka sojová,
med
Komentáře (1)