Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka z celého (nemletého) máku

Hodnocení receptu je 4,3 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Daniela.Hanusova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie36 034 kJ /
8 613 kcal
Bílkoviny144,61 g
Tuky380,12 g
Vláknina60,00 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 444 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy1 123,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vysypeme mouku, cukr, mák a prášek do pečiva. Lehce promícháme. Krok 2: Přidáme vejce, mléko, olej a důkladně zamícháme. Krok 3: Klasicky vytřeme máslem pečicí formu na bávoky, vysypeme hladkou moukou a nalejeme těsto. Krok 4: Pečeme asi 45min při 180°C.

Zveřejněno 14. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z celého (nemletého) máku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0VG5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z celého (nemletého) máku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0VG5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Hera do těsta patří? V jaké formě? Rozpuštěná, nastrouhaná....:-? V Postupu už zmíněmá není....

Bábovku už peču podruhé. Přidala jsem ještě rozinky. Moooooc dobré. :-)))

helenka: ja s takovyho testa delam uplne vsechno :) dam si tam jaky koliv ovoce a pod....neni to hrnkova buchta???

ja z takoveho testa delam vse :) neni to hrnkova buchta????heru tam davam taky,ale uz ne olej!!z hery je to lepsi!!

neni to boh vi co ale da se:-K:-S:-)

Dneska jsem jí konečně vyzkoušela a je moc dobrá;-):yes::yes::yes::yes:Nedala jsem do bábovkové formy, ale na plech:-)

Danielko máš stejné příjmení jako já za svobodna;-)
Jinak bábovka se mi moc líbí, hlavně že se nemusí mlít mák:-K:yes:

Tak jsem to prubnul, ale na plechu a pak rozříznuto a namazáno džemem s černého rybízu a je to slušná mňamka.;-);-);-)

Petra, určite iba olej! (príp. jedno alebo druhé)Bolo by to mastné. Klikni si na ten druhý recept, je identický, až na tú Heru...

Danielo,do těsta sed ává olej a ještě Hera? V postupu se Hera už neobjevuje.

;-)Danielo, taky ráda používám nemletý mák a dělám dost podobně:-) Jinak tě tady mezi náma vítám, ať se ti tu líbí a najdeš tu hodně inspirace....my se těšíme na tvoje recepty a ještě přidávej fotky, když uvaříš, to je dobrá reklama vytvořeného jídla;-)Dávám ti bodíka:yes:

Tématické fráze:
maková bábovka z nemletého máku, makova babovka z celého maku, buchta z nemleteho maku, buchta z celého máku, bábovka z celého máku, uchování máku, makova buchta z nemleteho maku, maková buchta z celého máku, uskladneni maku, jak uchovat mák, bábovka s celým mákem, maková bábovka z mletého máku, mák celý, jak uchovat mlety mak, maková bábovka nemletý mák, buchta s nemletého máku, mák recepty, bábovka z bílého máků, bábovka z máku, bábovka s mákem

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, mák, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva, tuk hera

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu