Tradiční linecké cukroví
Linecké je stálicí mezi drobným cukrovím a pečeme ho k různým příležitostem. Liší se velikostí, použitými tvary i použitou marmeládou. Nejdůležitější však je u použitých surovin dodržet poměr 3:2:1 u hladké mouky, másla a cukru.
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech ingrediencí vytvoříme hladké těsto, které necháme odpočinout v lednici zabalené do fólie minimálně hodinu.
Krok 2: Dostatečně studené těsto vyválíme (zároveň podsypáváme moučkovým cukrem) a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme při 180 °C stupních asi 10 minut.
Krok 3: Po úplném vychladnutí promazáváme marmeládou (kterou lze smíchat se změklým máslem), slepujeme k sobě a posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 1. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční linecké cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPprV
Moje poznámka
Tradiční linecké cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPprV
Nejnovější recepty
Nakládaný křen
Přidáno před 13 hodinami
Jednoduchá pomazánka z uzeného masa
Přidáno před 14 hodinami
Jablečná přesnídávka
Přidáno před 20 hodinami
Filé s kapary
Přidáno 11. 9. 2025 20:45:27
Rybí filé stylu Vera Cruz
Přidáno 11. 9. 2025 17:30:46
Zdravé dětské přesnídávky bez cukru
Přidáno 11. 9. 2025 17:13:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Smažené sýrové kuličky
kanova.lenka@seznam.cz před 8 hodinami
Kachna bez práce
HelaSu před 9 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
anina mac před 10 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Sahula před 10 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Sahula před 10 hodinami
Fazolový guláš se zeleninou pro vegetariány
Kody74 před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
aleenap před 11 hodinami
Jednoduchý ořechovec s jablky
Amara před 12 hodinami
Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem
Vendy28 před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
marmeláda
Komentáře (1)