Mrkvové sušenky bez tuku
Pokud si rádi připravujete mrkvovou šťávu, vyzkoušejte tento skvělý způsob, jak zužitkovat zbylou mrkvovou drť. Měkké bochánky chutnají skvěle, navíc neobsahují moc cukru a zůstanou dlouho měkké a vláčné.
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny smícháme dohromady. Nakonec přidáme mouku.
Krok 2: Promícháme v tuhé těsto. Pokud se lepí, nebo je moc měkké, přidáme mouku. Těsto rozdělíme na kousky, z kterých tvarujeme malé mrkvové bochánky.
Krok 3: Troubu včas předehřejeme na 170 °C.
Krok 4: Každý bochánek potřeme trochou vody a přilepíme asi 3 dýňová semínka na každou sušenku. Klademe na pečicí papír. Pečeme asi 30 minut.
Zveřejněno 11. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvové sušenky bez tuku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6810
Moje poznámka
Mrkvové sušenky bez tuku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6810
Nejnovější recepty
Sýrové papriky
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Salsiccia s křenem a hořčicemi
Přidáno před 11 hodinami
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 11 hodinami
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno 5. 8. 2025 17:17:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
dalida před 23 minutami
Brynzovníky
Jan Nemec před 1 hodinou
Cuketová polévka s kuskusem
TondaJ před 3 hodinami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
olca1983 před 3 hodinami
Zemlbába - žemlovka
capramo před 4 hodinami
Rajská polévka s rýží
Kajkajak před 5 hodinami
Jihočeská kulajda
Martina 2552 před 5 hodinami
Koprové špagety z jedné pánve
cismondan.p@gmail.com před 5 hodinami
Bílá zelňačka s koprem
lukyvesely18@seznam.cz před 6 hodinami
Mleté maso s cizrnou
Kessie před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
cukr třtinový,
cukr vanilkový,
olej olivový,
bílek,
soda jedlá,
skořice,
zázvor,
sůl,
semínka dýňová
Komentáře (2)