Nutrie na "smetaně" (bez tuku)

Jiné maso Doba přípravy: 1,5 hodiny 24 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 1,5 hodiny 24 názorů

Suroviny 5 porcí

hřbet a žebra z nutrie
1 cibule
2 dl nízkotučného mléka
hladká mouka, cca 2 lžíce
sůl
bobkový list
nové koření
1 lžička sladké papriky

Postup přípravy receptu

  1. Hřbet a žebra vložíme do tlakového hrnce, přidáme 1 nakrájenou cibuli, sůl a koření. Zalijeme vodou a vaříme cca 45 minut.

  2. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vývar přecedíme. Maso obereme a necháme stranou.

  3. Vývar přelijeme do hrnce, zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, povaříme, přidáme mléko a znovu povaříme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Omáčka je lehká, maso z nutrie má velmi nízký obsah tuku. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.

https://varimebeztuku.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Nutrie na "smetaně" (bez tuku)

  • Kocmax Kocmax(autor receptu)

    clupmi: to je největší problém. Máme spřáteleného chovatele a 1 nutrii do roka jako lahůdku :-)

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    cekrops: To mas marny s hosta se nenahadas, ta ma vzdycky pravdu ...<3

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Nutrii jsem jedl jednou v zivote - uzenou, byla to neskutecna dobrota. Mozna uz to nekdo doplnil - pro nezkusene kuchare, uvedeny zpusob zahustovani vyzaduje povarit omacku aspon 20 minut, lepe pul hodiny.
    Jenom, kde tu nutrii sehnat???:-p:yes:
    www.miric.cz

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Gisela: váš vulgární komentář mažu. I nesouhlas můžete vyjádřit slušně.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Kocmax: To je dobře,ty to potřebuješ,tak ať hodně dlouho chová,ať alespoň jednou za rok si to užiješ;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autor receptu)

    hosta: No ano, určitě by se tady pak rozhořela debata, že to není pěkný pohled atd. No a kde se dá nutrie sehnat, to je těžká rada. Já mám to štěstí, že znám chovatele, který jich má pár doma pro vlastní potřebu a tak jednou do roka se mě podaří jednu od něj dostat.

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autor receptu)

    Simona Skolakova: Děkuji. Já kupuji nutrii u známého chovatele, bohužel jenom tak jednu do roka. Je o ně velký zájem a chovatelů je málo. Dřív nutrie choval můj otec, tak jsme měli možnost vyzkoušet spoustu receptů. Pak jsem dlouho nikde nemohla sehnat, až v posledních asi 3 letech, a to jen náhodou.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Musím se zastat autorky,nutrie je opravdu výborná,nepotřebuji obrázek nutrie v kožichu ani staženou, koupila jsem jí asi před 10lety v Praze v řeznictví,byla to delikatesa,pak jsem chtěla opět koupit a bohužel už jí přestali prodávat,asi už nebyl zdroj.Myslím,že se mi jí asi už nepodaří sehnat,je to krásně šťavnaté bílé masíčko.;-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    klukodvody:
    No vidíte, vy ste nutrie varili a nejedli, ja áno a aj to netušiac, čo mám na tanieri. A chutila skutočne ako králik. To, čo som konzumovala, som sa dozvedela až o pár dní a potom:-((:-((:-((

    cekrops: nebuďte mini.... alebo maximalista. Kožušinku z nutrie už má, alebo bude mať vaša partner/ka

    Jana Dorazinová-Remková: nie je to až tak dávno, keď v mäsiarstvách viseli nutrie na hákoch, no bolo to asi kvôli tomu, že iného mäsa skoro nebolo. Dnes ho je habadej. Na rozdiel od masla. Výrobcovia kadejakých nátierkových umelín nemajú odbyt, tak je maslová kríza.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    hosta: baže! To bychom s "dokazováním" mohli skončit u povinných fotek surovin pro kdejakou pomazánku, polévku :-D = nesmysl!

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Kocmax: vůbec se netrap s obrázkem nutrie, to je přece nesmysl, to co hlásá Cekrops:-) Spíš by byla zajímavá informace, kde je k sehnání, protože chovy byly dost omezeny - až zrušeny a doby, kdy byla na pultech v každé prodejně ryb a zvěřiny jsou dávno pryč. Ani nevím, jestli by mne potěšil pohled na tu hranatou hlavu se žlutými zuby:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autor receptu)

    Důkaz, že to je opravdu nutrie bohužel nemám. Nenapadlo mě nafotit syrovou. I kdybych jí nafotila, tak od králíka se těžko rozezná, pokud tedy nemáte hlavu. Teď už mám v mrazáku pouze sehna a vykostěná žebra, podle toho by se to taky nepoznalo :-). Ale až příště nutrii seženu tak ji nafotím a poprosím chovatele, jestli by nebyl ochoten nechat hlavu. Pak určitě nebudou žádné pochybnosti. :-) Co se týká masa, je to maso s velmi nízkým obsahem tuku a přesto je šťavnaté a působí méně suchým dojmem než králík. Pravda, má svoji specifickou chuť, která nemusí každému vyhovovat. Nám chutná, dokonce při vaření nepodlévám vývarem, ale pouze vodou právě proto, aby se chuť nutrie ničím nepřebila. Když dělám stejnou omáčku z vepřového, králíka nebo kuřete, používám vývar.

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autor receptu)

    klukodvody: děkuji :-K

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Tak přátelé já se musím autorky zastat. Byla doba, je to už dost dávno, to jsem byl ještě mladý kuchař a nutrie byla dána do receptur pro nemocnice jako velmi dietní jídlo a dost běžně se vařila i v restauracích vyšší cenové skupiny. Musel jsem ji vařit také, ale přiznám se, že jsem ji nikdy nejedl. Ano po stažení a odstranění nožiček a hlavy je prakticky k nerozeznání od králíka. Proto nekupuji králíky v obchodech. Ale je prý výborná a je dobře, že autorka přidala recept a osvěžila možnosti. :-K:yes:

    Odpovědět

  • cekrops cekrops

    hosta:..... Tak jo. Mám doma recept na "Vývar z Olgoje Chorchoje" . . . bude tam jen jedna hlavní fotka hotového pokrmu a recept na přípravu...... Dobrou chuť ! :-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: nutrie nutrie recept jak připravit nutrii nutrie na paprice nutrie recepty omacka z nutrie recepty na nutrii jak se dělá nutrie nutrie hrbet recept na nutrii nutrie omačka jídlo z nutrie s obrázky nutrie na cibuli kuchařka nutrie priprava nutrie jak uvařit nutrii co se dá uvařit z nutrie co jí nutrie koreni na nutrii nutrie svickova