Spaghetti al tonno (Špagety s tuňákem)
Výborné špagety připravíme do půl hodiny a zvládne to i začátečník. Stačí k tomu konzervovaný tuňák, ančovičky a rajčatová omáčka. Díky feferonce bude jídlo pěkně pikantní. Podáváme ho posypané parmazánem.
Postup přípravy
Krok 1: Špagety uvaříme v osolené vodě dle doby přípravy na obalu.
Krok 2: Mezitím na olivovém oleji osmahneme oloupaný a nasekaný česnek, ančovičky a nakrájenou feferonku. Po dvou minutách přidáme tuňáka. Po pár minutách přidáme rajčatovou omáčku.
Krok 3: Zhruba v polovině vaření přidáme nasekanou petrželovou nať. Osolíme a opepříme. Do pánve přidáme i připravené špagety a promícháme.
Krok 4: Podáváme posypané parmezánem.
Zveřejněno 15. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Spaghetti al tonno (Špagety s tuňákem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYJEB
Moje poznámka
Spaghetti al tonno (Špagety s tuňákem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYJEB
Nejnovější recepty
Staročeský kuba
Přidáno před 1 hodinou
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 2 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 23 hodinami
Medové kuličky
Přidáno 17. 12. 2025 12:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 3 minutami
Těsto na pizzu
Filomenka před 10 minutami
Šunkofleky
veronika_straka před 38 minutami
Skořicové rohlíčky
Noumik před 1 hodinou
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 1 hodinou
Bílkový chlebíček
Jajav před 3 hodinami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 4 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 4 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 5 hodinami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 5 hodinami
Suroviny:
těstoviny špagety,
tuňák v oleji,
omáčka rajčatová,
ančovičky v oleji,
feferonka,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
nať petrželová,
olej olivový,
parmazán
Komentáře (1)