Vepřové karé se žampiony
Karé neboli kotleta patří mezi libové části masa. Z plátků tak můžeme připravit chutný oběd na všední i sváteční den. Podušené maso doplní cibulka, slanina a plátky žampionů. Vhodnou přílohou je třeba rýže.
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a osmahneme na sádle.
Krok 2: Do výpeku dáme nakrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, vrátíme plátky masa, dáme kmín, zalijeme vývarem a dusíme téměř do měkka.
Krok 3: Následně přidáme plátky žampionů, omáčku ještě dochutíme a vše dodusíme do měkka.
Krok 4: Šťávu zaprášíme moukou podle potřeby a požadované hustoty a ještě povaříme.
Zveřejněno 28. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové karé se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68Y7R
Moje poznámka
Vepřové karé se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68Y7R
Nejnovější recepty
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety se smetanovou houbovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Dýňový kompot
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové plátky naložené v jogurtu a smažené v těstíčku
Přidáno 26. 9. 2025 12:44:40
Krevety
Přidáno 25. 9. 2025 20:10:32
Dýňové lívanečky
Přidáno 25. 9. 2025 16:03:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánovo-jablečná bábovka se skořicí a mandlemi
Palenka před 10 minutami
Polévka z hlávkového zelí
Lucie1001 před 12 minutami
Luxusní a rychlý makovník
pral2nka před 1 hodinou
Kynutý meruňkový táč
milosslavik4@gmail.com před 1 hodinou
Rajská polévka III
Lida.Rose před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Toby. před 1 hodinou
BBQ (barbecue) omáčka
taxiotik@seznam.cz před 2 hodinami
Bramborová polévka od babičky
Vlak0078 před 3 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
Verastysova před 3 hodinami
Minutkový gulášek se žampiony a červenou kapií
MarieJana před 3 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
cibule,
slanina,
žampióny,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
mouka polohrubá,
vývar masový
Komentáře (1)