Lasagne s masovo-jáhlovou náplní
Příprava zapékaných lasagní zabere dost času, výsledek za to ale určitě stojí. Voňavé jídlo se šťavnatými vrstvami masa a špenátem je na povrchu zakončené kůrčičkou zapečeného sýra. Pusťte se do jídla a objevte všechny lahodné chutě, které se v něm skrývají.
Postup přípravy
Krok 1: Jáhly spaříme vroucí vodou a v hrnci s 1 l vody vaříme asi 10 minut doměkka. Poté je důkladně slijeme přes cedník a necháme zchladnout.
Krok 2: Cibuli a česnek nakrájíme najemno a krátce osmahneme v pánvi na oleji. Polovinu přendáme do nižšího hrnce, přidáme špenát, osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut. Přebytečnou vodu slijeme.
Krok 3: Ke zbylé cibuli s česnekem v pánvi přidáme maso, okořeníme, osolíme a mírně opékáme asi 15 minut. Po chvíli přimícháme jáhly a ještě necháme provařit, případně dochutíme.
Krok 4: V dalším kastrůlku rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, chvíli mícháme a nakonec zalijeme vlažným mlékem a trochu osolíme. Přecedíme přes síto, aby nebyly v bešamelu hrudky, a za častého míchání vaříme při mírné teplotě asi 10–15 minut.
Krok 5: Dno pekáče potřeme bešamelem a poklademe plátky lasagní. Opět potřeme bešamelem, posypeme masem a poklademe lasagnemi. Znovu potřeme bešamelem, na to rozetřeme špenát a poklademe lasagnemi. Ještě jednou zopakujeme vrstvy s masem a se špenátem a vrchní lasagne potřeme nakonec zbylým bešamelem a posypeme sýrem.
Krok 6: Pekáč zakryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby asi na 45 minut při 180 °C. Přibližně 15 minut před dopečením odkryjeme, aby se udělala kůrčička.
Zveřejněno 30. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne s masovo-jáhlovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDY05
Moje poznámka
Lasagne s masovo-jáhlovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDY05
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 12 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 13 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 15 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
danal před 54 minutami
Dalmatské čufty
Ceesay před 8 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 11 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 12 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 13 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 15 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 16 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 17 hodinami
Suroviny:
jáhly,
cibule,
česnek,
olej,
špenát mražený,
sůl,
pepř mletý,
maso vepřové mleté,
petrželka sušená,
majoránka,
koření,
těstoviny lasagne,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sůl,
sýr strouhaný
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.