Výborné lasagne
Recept ještě nebyl hodnocenLasagne jsou oblíbeným jídlem zvláště u dětí a mládeže. Nezaberou nám mnoho času, protože finální příprava se děje v troubě bez naší asistence. Výsledek stojí za to.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 509 kJ / 361 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 1,20 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,15 g |
–– polynenasycené | 0,15 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 74,00 g |
– cukry | 1,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Lasagne jsou oblíbeným jídlem zvláště u dětí a mládeže. Nezaberou nám mnoho času, protože finální příprava se děje v troubě bez naší asistence. Výsledek stojí za to.…
Nikdo na světě nemiluje lasagne víc než slavný, komiksový, věčně hladový kocour Garfield. Ten pro talíř této italské klasiky udělá cokoliv. Potřebujete kvalitní suroviny…
Také často přemýšlíte co vařit, aby to bylo dobré, zdravé a pokud možno co nejrychlejší na přípravu? Jestli máte rádi italskou kuchyni, máme pro vás jeden tip - lasagne…
Zapékané lasagne s mletým masem a bešamelem jsou velmi oblíbené jídlo. Pláty lasagní se do pekáčku pokládají suché, nepředvařené. Jednotlivé vrstvy je nutné proložit…
Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme hladkou mouku, umícháme světlou jíšku, kterou za stálého míchání postupně ředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec…
Lasagne mají v Itálii, zemi svého původu, stovky variant. Jsou oblíbené pro snadnou přípravu a hlavně pro chutný výsledek vaření. Právě proto se zabydlely i v českých…
Italskou specialitu připravíme z plátů těstovin, bešamelu a směsí z mletého masa a rajčatového protlaku, kterou ochutíme voňavými bylinkami. Povrch zasypeme sýrem a…
Tradiční lasagne s boloňským ragú, bešamelem a bohatou porcí sýra zná nejspíš každý. To by ale nebyla česká kuchařka, aby si recept neupravila. Nechte tentokrát italský…
Mrkev a celer nastrouháme na jemné nudličky a prozatím dáme bokem.Na oleji orestujeme mleté maso. Přidáme utřený česnek, celer, mrkev, sůl, pepř, majoránku, oregano a…
Jste - li příznivci bezmasé stravy, jistě uvítáte recept, který na 100 % splňuje zásady tohoto způsobu stravování. Připravte si vegetariánskou, či veganskou verzi…
Najprv pripravíme vanilkovú omáčku. Na masle speníme múku, zalejeme mliekom a metličkou za stáleho miešania rozvaríme na hladkú omáčku. Omáčka nebude hustá, má byť…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrabeme a nakrájíme na kousky. Žampióny necháme okapat. Olej a 30 g másla rozehřejeme na pánvi a necháme na něm zesklovatět…
Špenát necháme na oleji prohřát, aby rozmrzl, přidáme sůl, prolisovaný česneky podle potřeby vodu, a minutku provaříme.V jiném kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku…
Chcete rodině připravit oběd jako z italské restaurace? Vyzkoušejte tradiční lasagne s rajčatovou omáčkou a bešamelem. Chybět nesmí ani poctivá porce sýra navrchu.…
Uvařený sójový granulát - vařím v ochucené vodě soj. omáčkou, kouskem masoxu - dáme na zpěněnou cibulku na 2 lžicích oleje. Můžeme přidat červenou papriku. Přidáme…
Na rozpuštěném másle osmahneme cibulku.Když zesklovatí, přidáme nastrouhanou zeleninu (nahrubo).Po chvilce přidáme mleté maso, česnek, veškeré koření a dusíme doměkka…
Očištěné a omyté maso nakrájíme na menší kousky, přidáme koření a dáme orestovat na troše oleje. Po chvíli přidáme protlak s trochou vody na zředění, popřípadě kečup…
Špenátové listy propláchneme a dáme je asi na dvě minutky spařit do vroucí vody. Přendáme do cedníku a prolijeme studenou vodou.Dále připravíme bešamel. V kastrůlku…
Tvaroh ( jogurt ) ušlehejte s vejci a smetanou do hladkého krému. Ne, cukr tam opravdu nepřijde. Vhodnou zapékací misku vymažte máslem a položte, jeden vedle druhého,…
Uděláme masovou směs. No oleji zesklovatíme cibuli a česnek, přidáme maso a orestujeme. Potom dáme ostatní suroviny, koření dle chuti a sůl. Necháme chvíli povařit a…
Nejprve si připravíme masovou směs: mleté hovězí orestujeme na cibulce a oleji, až se maso zatáhne přidáme rajčata a rajčatové pyré, koření a sůl a dusíme cca půl hodiny…
Zapékací mísu vymažeme máslem, zbytek rozpustíme v kastrůlku, zasypeme moukou a vymícháme jíšku. Zalijeme přiměřeně mlékem, aby vznikl řidší bešamel, ochutíme kořením.…
Na pánev si dáme trochu sádla na kostičky nakrájenou slaninu a cibulku. Zlehka osmažíme, přidáme umytý na čtvrtkolečka nakrájený lilek. Okořeníme, osolíme a opepříme.…
1. Lasagne uvaříme v osolené vodě ve větším hrnci cca 8 minut, vybereme je a necháme okapat 2. Na pávvičce podusíme žampióny nakrájené na plátky 3. Brokolici…
Přidáno před 39 minutami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Karamelové burisonové hrudky se rozplývají na jazyku. Nejdůležitější je správně připravit karamel a pak nechat hrudky ztuhnout
Jedlíkova cesta kolem světa: Jak chutná kuchyně tam, kde se narodil Ježíšek?
Česká kuchyně: Jak na ty nejlepší tvarohové knedlíky s jahodami? Pozor na mouku a hnětení!