Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem
Domácí pletýnky z kynutého těsta provoní po upečení celou kuchyň. Výjimečnou chuť jim dodáme přidáním pečeného česneku do těsta, i do petrželového másla, kterým hotové pletýnky na závěr potřeme.
Postup přípravy
Krok 1: Palici česneku pokapeme olejem a upečeme doměkka. Po zchladnutí vymáčkneme stroužky do misky a vidličkou rozmačkáme.
Krok 2: Ohřejeme mléko a část odlijeme do misky. Přidáme droždí a cukr a necháme 15 minut stát. V míse smícháme mouku se solí, rozpuštěným máslem, vejcem, zbylým mlékem a asi polovinou česnekové pasty. Vypracujeme těsto, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Pak je rozdělíme na 12 dílů a ty vždy na další 3 díly a upleteme pletýnky.
Krok 3: Dáme je na plech s pečicím papírem a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme při 175 °C asi 25 minut dozlatova.
Krok 4: Zatímco se pletýnky pečou, rozpustíme máslo v rendlíku, přidáme zbytek česneku a asi 2 minuty je povaříme. Směs necháme zchladnout, potom vmícháme nasekanou petrželku.
Krok 5: Upečené pletýnky potíráme petrželovo-česnekovým máslem a sypeme solí.
Zveřejněno 2. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Dky
Moje poznámka
Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Dky
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 7 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 9 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 12 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 13 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 27 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 5 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 7 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 9 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 9 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 10 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 11 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 13 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 14 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 15 hodinami
Suroviny:
česnek,
olej olivový,
mléko,
droždí sušené,
máslo,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
vejce,
máslo,
petrželka,
sůl hrubozrnná
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.