Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová srdíčka

Lahodný dezert ve tvaru srdíček můžeme připravit nejen na Valentýna. Kromě pěkného vzhledu zaujme i lahodnou chutí, kterou tvoří nadýchaný kakaový korpus a jemný krém z másla a slazeného mléka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Pekáček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Změklou Heru utřeme s oběma cukry a žloutky. Přidáme kakao, mléko a postupně vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Připravené těsto rozetřeme v tenké vrstvě do pekáčku. Vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnout. Krok 4: Potom formičkou vykrájíme srdíčka, která nožem rozřízneme na dva plátky. Krok 5: Do změklého másla postupně zašleháváme Salko, až vznikne hladký a hustý krém. Nakonec přidáme šlehačku v prášku, znovu vyšleháme a necháme vychladit. Krok 6: Srdíčka slepujeme připraveným krémem a podáváme.

TIP: Inspirace na valentýnské zamilované dorty

Zveřejněno 9. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová srdíčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ7j6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová srdíčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ7j6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tuk hera, cukr krupice, cukr vanilkový, kypřící prášek, vejce, mléko, mouka polohrubá, kakao, tuk, mouka hrubá, máslo, salko, šlehačka v prášku

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu