Kuřecí paličky à la kachna
Šťavnaté kuřecí paličky s křupavou kůrčičkou, připravené na způsob pečené kachny. Díky voňavému koření, pomalému pečení a lahodné šťávě si vychutnáte chutě tradiční české kuchyně v lehčí a rychlejší verzi.
Postup přípravy
Krok 1: Na dno pekáče dáme na klínky nakrájenou cibuli, proužky slaniny, položíme paličky, osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Podlijeme a dusíme přikryté při 180 °C do měkka.
Krok 2: Jablka i se slupkou nakrájíme na osminy a odstraníme jadřinec. K paličkám přidáme pivo, jablka a odkryté, za občasného polévání sosem, zprudka opečeme při 200 °C dozlatova.
Krok 3: Jako přílohu použijeme bramborový knedlík a podušené zelí.
Zveřejněno 7. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí paličky à la kachna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkgx6
Moje poznámka
Kuřecí paličky à la kachna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkgx6
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 7 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 7 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 7 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 9 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 10 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 13 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 13 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 13 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 13 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 14 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 14 hodinami
Suroviny:
paličky kuřecí,
cibule,
jablko,
slanina,
pivo černé,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý
Komentáře (2)