Vepřová pečínka na medu
Vepřová pečeně je ideální na nedělní oběd. Při správné přípravě jde o chutné, měkké a šťavnaté maso. Přidejme ještě černé pivo a med a výsledkem je opravdová lahůdka. Jako přílohu podáváme smažené celerové hranolky.
Postup přípravy
Krok 1: Pivo promícháme s medem a třtinovým cukrem, směs přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 10 minut.
Krok 2: Troubu vyhřejeme na 200 °C. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme nahrubo namletým pepřem.
Krok 3: Pečeni vložíme do pekáčku, podlijeme 2 lžícemi vody a pečeme asi 20 minut. Pak maso zalijeme připravenou směsí, teplotu snížíme na 170 °C a pečeme za občasného podlévání do změknutí masa. Trvá to zhruba 1,5 hodiny.
Krok 4: Celer očistíme a nakrájíme na plátky, z nichž uděláme pokud možno stejnoměrné hranolky.
Krok 5: Osmažíme je v rozpáleném oleji, po osmažení vyjmeme a odložíme na savou papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Osolíme.
Krok 6: Maso podáváme s hranolky podlité výpekem.
Zveřejněno 10. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová pečínka na medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6ZQv
Moje poznámka
Vepřová pečínka na medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6ZQv
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříškový sen - sušenky
cernar před 38 minutami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 18 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 19 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 20 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 20 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 21 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 21 hodinami
Suroviny:
pivo černé,
med,
cukr třtinový,
pečeně vepřová,
sůl,
pepř mletý,
voda,
celer,
olej řepkový,
sůl
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.