Vepřová pečínka s bylinkovou náplní

lemarti Kuchařka: lemarti

Doba přípravy: cca 80minut Vepřové maso 3 názory

Suroviny

1 kg vepřové pečeně
sůl
mletý pepř
2 Lučiny
4 trojúhelníčky taveného sýra
2 lžíce čerstvých bylinek
150 g anglické slaniny
200 g čerstvých fazolových lusků
brambory
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme a osušíme. Na povrchu příčně nařízneme ve vzdálenosti 2-3 cm do poloviny výšky masa. Pak maso osolíme a opepříme.

  2. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme do křupava.

  3. Do misky dáme lučinu, tavený sýr, sůl, nasekané bylinky a polovinu slaniny. Vše promícháme a směsí naplníme řezy v mase. Naplněné maso dáme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme cca 1 hodinu v troubě vyhřáté na 180°C. Maso během pečení podléváme.

  4. Fazolky dáme na pánvičku, lehce je zalijeme výpekem z masa a podusíme doměkka, přidáme uvařené brambory a zbytek slaniny a necháme ještě společně prohřát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vepřová pečínka s bylinkovou náplní

Tématické fráze: vepřová pečeně v celku recepty vepřová pečeně v celku recept vepřová pečeně na bylinkách vepřová pečeně v bylinkové krustě recept na pečínku vepřová pečeně top recepty vepřova pečene recepty náplň do vepřové pečeně vepřová pečeně se slaninou pečínka recept pečínka s fazolemi pečeně s bylinkovou krustou vepřová pečeně ve folii recept výborná vepřová pečeně vepřová pečeně v celku,recepty vepřová pečeně s krustou vepřová pečeně s bylinkovou krustou babicovy dobroty pečínka "vepřová pečeně v bylinkové krustě" babicovy vepřová pečeně v parní troubě recept

Zapomněl/a jsem heslo