Postup přípravy
Krok 1: Maso z vývaru obereme a vrátíme zpět. Uvařenou zeleninu z vývaru nastrouháme. Vrátíme do vývaru. Dolijeme litrem vody a přivedeme k varu. Přidáme propláchnuté houby.
Krok 2: Necháme vývar s houbami probublávat. Oloupeme a nakrájíme brambory na požadovanou velikost. Zároveň s bramborem přidáme propláchnutou čočku.
Krok 3: Vaříme asi 35 minut. Přidáme bujón a koření. Na závěr přidáme rozklepnutá vejce a necháme je v polévce zavařit.
Krok 4: Při servírování můžeme na dozdobení přidat čerstvý libeček nebo petrželku.
Zveřejněno 9. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krakonošova čočková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31YDr
Moje poznámka
Krakonošova čočková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31YDr
Nejnovější recepty
Kvašené zelí
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 20 hodinami
Pečený holandský řízek
Přidáno 13. 9. 2025 21:36:51
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno 13. 9. 2025 15:01:03
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno 13. 9. 2025 14:08:09
Čalamáda
Přidáno 13. 9. 2025 14:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 7 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 8 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 9 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 10 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 11 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 11 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 11 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 13 hodinami
Hovězí kližka na česneku a majoránce
kimil před 13 hodinami
Suroviny:
čočka,
vývar kuřecí,
houby sušené,
brambory,
vejce,
voda,
bujón,
majoránka,
česnek sušený,
sůl,
pepř mletý,
petržel
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.