Jak uvařit kuřecí vývar? Uplatní se jako báječná polévka při prochladnutí
Vývar je králem mezi polévkami, a to nejen pro skvělou chuť, ale také pro své všestranné využití. Je blahodárný pro naše tělo a užitečný do základů všech tradičních omáček. Uvařit vývar není nic pracného, poradíme vám přesný postup.
K uvaření kuřecího vývaru využíváme nejčastěji kuřecí skelet nebo křídla, v supermarketech snadno pořídíte přímo směs na polévku. Při podávání by neměly v polévce chybět domácí nudle, vaječné kapání či jiná oblíbená zavářka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit kuřecí vývar
Podle receptu získáte silný kuřecí vývar s plnou chutí, který zvládnou i začínající hospodyňky v kuchyni.
Budete potřebovat
- Nejprve kuřecí skelety vložte do pekáče, podlijte trochou vody a dejte péct do trouby. Kosti pečte na 200 °C přibližně 50 minut, díky upečení skeletů se vývar později nezakalí.
- Upečené skelety vložte do hrnce i s výpekem a zalijte studenou vodou. Vývar nechte zhruba 3 hodiny táhnout na slabém plameni, aby mírně bublal. Pokud se na hladině začne tvořit pěna, posbírejte ji lžící a odstraňte.
- Po uvaření polévku sceďte a čistý vývar vraťte zpět na sporák. Skelety oberte od masa a maso odložte stranou na později.
- Nyní očistěte všechnu kořenovou zeleninu, kedlubnu i pórek, překrojte ji na menší kusy. Cibuli i česnek neloupejte, pouze umyjte a společně s ostatní zeleninou vložte do polévky. Přidejte koření a táhněte vývar další 1 hodinu. Po dovaření opět vývar sceďte a dochuťte solí a pepřem.
- Mezitím uvařte v hrnci 150 g krup a v druhém na menší kostičky či nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu ( použít můžete také zeleninovou mraženou směs).
- Na závěr zbývá naservírovat na talíře lahodný vývar s trochou zeleniny a krup, výtečný bude posypaný nasekanou petrželkou.
S přesným postupem vám pomůže také jednoduchý videorecept, který vás naučí uvařit báječný kuřecí vývar s plnou chutí. Přesto si dejte pozor a vyvarujte se častých chyb, kterých se mnozí dopouští při přípravě této lahodné polévky.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zvýraznit chuť vývaru: Kosti, maso i zeleninu nejdříve předpečeme, výslednou chuť pak dotáhne koření i citron
Jak snadno připravit mraženou zeleninu do polévky? Jaké druhy zeleniny jsou v ní nejchutnější a jak je zmrazit
Kuřecí vývar je snadný a velmi oblíbený. Poradíme, co všechno by měl obsahovat
Komentáře