Mandlová vláčná bábovka
Nadýchaná a vláčná bábovka zpříjemní váš nedělní odpočinek s šálkem kávy. Kromě nasekaných mandlí do těsta přidejte i trochu mandlového likéru. Ten bábovku provoní a dodá jí zajímavou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu včas vyhřejeme na 180 °C.
Krok 2: Bílky oddělíme od žloutků, žloutky smícháme s cukry a vyšleháme.
Krok 3: Dále přidáme olej, vodu, mouku, nasekané mandle a likér.
Krok 4: Ušleháme sníh z bílků a vmícháme ho zlehka do těsta.
Krok 5: 3/4 těsta nalijeme do formy na bábovku, zbytek obarvíme kakaem a nalijeme na světlé těsto.
Krok 6: Bábovku pečeme asi 45 minut.
Krok 7: Po vychladnutí posypeme cukrem.
Zveřejněno 21. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandlová vláčná bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82XRW
Moje poznámka
Mandlová vláčná bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82XRW
Nejnovější recepty
Šťouchačky s česnekem a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Knedlíky se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Pečené brambory se slupkou
Přidáno před 8 hodinami
Fazolové lusky na slanině s česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Ražniči tří barev na plechu
Přidáno před 9 hodinami
Karamelizovaná cibule
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Lenka Sedlackova před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Ivyjg před 7 hodinami
Kynutý makový závin
magdalenka před 7 hodinami
Koule na zelí v pomalém hrnci
magdalenka před 8 hodinami
Segedín z trouby
magdalenka před 8 hodinami
Výborné kynuté těsto
magdalenka před 9 hodinami
Bábovka olejová
FilipRieger před 9 hodinami
Zapečené filé na másle
Sahula před 9 hodinami
Horký jablečný nápoj
FilipRieger před 10 hodinami
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta
Jana Jana před 11 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr vanilkový,
cukr třtinový,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
mandle sekané,
amaretto,
kakao,
cukr moučkový,
tuk,
mouka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.