Starofrancouzská omáčka s uzeným jazykem

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Omáčky 10 názorů

Suroviny

100 g másla
2 PL hladké mouky
1/2 l mléka
1 cibule
talířek nakrájených žampionů
sůl
pepř
1 PL nasekané pažitky
2 PL nasekané petrželky
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku rozehřejeme máslo, osmažíme na něm na jemno nasekanou cibuli, vsypeme mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozšleháme a přivedeme k varu. Osolíme, okořeníme, vmícháme na plátky nakrájené žampiony a po lžíci nasekané pažitky a petrželky.

  2. Velmi zvolna vaříme asi 30 minut. Pak omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a pasírujeme přes cedník. Hotovou omáčku posypeme zbytkem nasekané petrželky.

  3. Omáčku podáváme k vařenému masu (já jsem měla s vařeným uzeným vepřovým jazykem), jako přílohu můžeme přidat dušené houby a k tomu bagetu opečenou s česnekovým máslem. Místo bagety se mohou použít např. špecle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 433 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Starofrancouzská omáčka s uzeným jazykem

  • dexulka dexulka

    Zajímavá kombinace a chuťově lahodná omáčka, pochutnali jsme si :-p Podávala jsem s haluškami a bylo to dobré. Posílám bod i foto :yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    moc bych si pochutnala, :-p:yes::yes::-)):-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    To je velmi zajímavý recept.:-O Musím vyzkoušet. A s tím jazykem...:-*:-p:yes:

    Odpovědět

  • Miabella Miabella

    to vypadá úžasně

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • PatkovaKaterina PatkovaKaterina

    :-p:-p Dalšíbodík už se řítí;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Jazyk je vynikající masíčko. :-p Znám ale jen s křenovou omáčkou. Konečně změna. VYNIKAJÍCÍ !!! :-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • yanull yanull(moderátorka)

    Bahulko, včera jsem vařila dačo podobného, žampionovou máčku a k tomu jsme měli houskový knedlík a uzené koleno, toto je také skvělé dlabání, vidíš, jak Rebuščiny chutě prohání? ;-):-p:-K +3:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    no, co na tohle říci:-?:-? jazyk mám až na vestici:-S, ruměnec v líci, v oku touhu, v břiše hlad:-// a to jsem tě měl(a) celkém rád(a).. chápej.. ženský rod mi tu neštimuje.. o jéééé:-S:-8:-D:-D:-D
    překrásná omáčka., to jazyčisko.. to je uzené, néééé:-8:-?:-D:-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: omacka k uzenemu jazyku co k vepřovemu jazyku cibulová omáčka s uzeným cibulová omáčka s uzeným masem křenová omáčka s uzeným jazykem příloha k uzenemu omačka k jazyku omáčka k vařenému jazyku omáčka k vepřovému jazyku priloha k uzenemu kolenu co k uzenemu přílohy k uzenému kolenu omačka ke kolenu starofrancouská omáčka křenová omáčka k uzenému jazyku omáčka k vepřovým jazykům příloha k uzenému jazyku priloha veprovemu kolenu omáčka k uzenému kolenu příloha k uzenemu koleni

Zapomněl/a jsem heslo