Marmeláda z mrkve
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 531 kJ / 2 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 660,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od Jany Koláčkové(pipre). Měli jsme velikou úrodu mrkve, tak už na recept došlo. Já jsem pro jistotu přidala do cukru želírovací přípravek 1+1. Chuť je vynikající. Můžete přidat i trošku kyseliny citronové, pokud se vám marmeláda bude zdát sladší.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 7. 2020 15:14
Marinazhodonina: Nemusíte
8. 7. 2020 09:31
Dobrý den, musím tam dávat tu kůru? Mně tam ty kousky vždycky vadí. Děkuji za info
22. 6. 2014 17:00
Moravanda: Tak jsem sama zvědavá, jak bude chutnat
22. 6. 2014 16:02
Tak jsem zrovna vykonala pokus podle tohodle receptu. Chuť je překvapivě moc dobrá, jen toho cukru bych příště dala možná míň. Zdá se mě to zatím moc sladký. Jen jsem to trochu upravila a dala jsem kůru z jednoho a šťávu ze dvou pomerančů. Uvidíme jaká bude až vystydne. V každém případě, děkuji za recept
13. 2. 2014 22:36
OLGA NESVĚCENÁ: určitě ano
13. 2. 2014 21:40
Chtěla bych vám jen sdělit,že jsem vloni dělala různé marmelády - i kombinované.Např.švestka a rebarbora,jahodu s ananasem,meruňku s mátou,marmeládu z plátků růží,ale i z Aronie s vínem a rumem ( pro muže).Je to lahoda,když je to po domácu vyrobené.www.toprecepty.cz
11. 6. 2012 20:16
Věrka R.: Holt-hatláma-patláma, melanž, to je fuk! Díky
11. 6. 2012 20:05
Ty jabka se můžou klidně nastrouhat, tomu já říkám melanž, možná že je to nějaký výmysl.To co myslíš ty kuličky na keři, on je dost divně cítit, ale v té marmeládě to není tak cítit, tak to budou ty správný kuličky. Snad se povede, pokud se do ní pustíš.
11. 6. 2012 18:03
Věrka R.:s melanží z jablek?? Máš tady někde recept na něco takového? Já už vím, jak vypadá ten bez, někde jsem zde vložila foto medu z něj. Pak teda budou na tomtéž keříku černé kuličky..říkám to správně?? No, co chceš, ženská z města
11. 6. 2012 17:06
Jani R, ty neznáš bezinky? Dělají se z nich různé likéry, víno atd. Teď kvetou a květům se říká kosmatice. Bobulky musí být zralé, ty se vylisují, nebo povaří a přez síto protlačí šťáva a ta se vaří do zhoustnutí s melanží z jablek, pak se přidá cukr a po dosažení dostatečné hustoty se steriluje. Jinak teď si občas dělám lívanečky s přidáním květů kosmatic, na to dám šlehajdu a je dobrota hned, zrovna dneska jsem je dělala.
11. 6. 2012 15:09
Věrka R.:ty bobulky černého bezu mne budou strašit, dokud je nebudu mít v ruce, abych náhodou neudělala marmeládu z něčeho jedovatého!
11. 6. 2012 14:58
Té mrkve jsme měli asi tak slabší půlku a angrešt má hodně pektinu, tak to i pěkně zahustí. To samé je s jabkama, nesmí být moc měký a přezrálý. Taky mají hodně pektinu. Jabka zase s velkou oblibou přidávám do marmošky z bobulek černého bezu. To je pak taky moc dobrá marmeláda. Tam se jablek tolik nedává, ale vždycky jsem dávala tak 3-5 na jednu várku a hotové marmelády bylo tak 5 sklenic. Dostane to dobrou chuť a ještě to pomůže zhoustnout.
9. 6. 2012 09:58
Věrka R.: tak to vůbec není špatný nápad!!! Díky a ještě, pokud se vrátíš tady k tomu receptu..půl na půl?
9. 6. 2012 07:44
Na náhodných receptech na mě juknul tento recept. Přidám naší zkušenost. Byla velká úroda angreštu i mrkve a tak jsme to zkusili spojit. Vyšla z toho moc dobrá marmeláda, chutí hodně podobná meruňkové.
8. 10. 2010 20:40
eblan, tak ať se povede.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 3 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 3 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 5 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 5 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 5 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 5 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 5 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 6 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí játrový guláš se žampiony: Krásně šťavnatá a měkoučká obměna české klasiky překvapí lehce pikantní chutí
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
7 letních marmelád: Ochutnejte ty nejlepší marmelády z plodů končícího léta
Další recepty
Tématické fráze: báječné recepty z mrkve marmelada z angrestu a mrkve mrkvová marmeláda marmeláda dzem z mrkve mrkev marmeláda džem z mrkve a pomeranče marmeláda z jablek a mrkve marmeláda angrešt a mrkev meruňková marmeláda s rumem marmeláda z mrkve a jablek džem z angrestu a mrkve pomerančová marmeláda s mrkví recepty z mrkve angrešt a mrkev marmeláda z bobulí černého bezu meruňková marmeláda z mrkve marmeláda mrkev džem angrest a mrkev moje dobra marmelada
Suroviny: mrkev, cukr, šťáva citronová, šťáva pomerančová, kůra pomerančová
Marmeláda z mrkve
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PZ01
36 názorů