Ledová káva s pravou vanilkou
Milovníky kávy jistě potěší poctivá ledová káva s likérem Sambuca a pravou vanilkou. Anýzový likér Sambuca s obsahem černého bezu je tradiční italský alkoholický nápoj, který se s kávou opravdu hezky doplňuje. Chuť kávy a likéru je doplněna pravou vanilkou.
Postup přípravy
	Krok 1: Uvaříme dvě silná espressa a necháme je vychladnout na pokojovou teplotu. Pokud spěcháme, můžeme kávu vložit na chvíli do lednice.
	Krok 2: Vanilkový lusk podélně prořízneme a špičkou nože vyškrábneme semínka, která smícháme s 1/2 lžičky vanilkového extraktu a hnědým cukrem. Tuto směs důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil.
	Krok 3: Do vychlazeného espressa přidáme vanilkovou směs a 25 ml bezinkového likéru Sambuca. Mícháme, dokud se všechny chutě nepropojí.
	Krok 4: Do sklenice vložíme několik kostek ledu a nalijeme na ně připravenou vanilkovou kávu s likérem.
Zveřejněno 30. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Ledová káva s pravou vanilkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr57J
Moje poznámka
					
				
Ledová káva s pravou vanilkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr57J
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 8 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 10 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 11 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 12 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 13 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 14 hodinami
						Suroviny:
						
							káva espresso, 
						
						
							lusk vanilkový, 
						
						
							cukr hnědý, 
						
						
							likér, 
						
						
							extrakt vanilkový, 
						
						
							led
						
					
	
			
Komentáře (1)