Jehněčí žlázy

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 20 minút 2 porce Pokrmy z vnitřností 7 názorů

Suroviny

4 jehněčí žlázy
1 cibule
olej
1/2 papriky
1 rajče
2 PL sterilovaných žampiónů
1 PL rajčatového protlaku
mletý bílý pepř
sůl
mléko
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žľazy umyjeme, narežeme na plátky, vložíme do misky a zalejeme mliekom. Dáme na 12 hodín do chladu.

  2. Potom plátky vyberieme a prepláchneme vodou.

  3. Na oleji speníme narezanú cibuľu, vložíme plátky žliaz, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme 10 minút.

  4. Potom vložíme na rezance narezanú papriku, na kocky nakrájanú paradajku, šampiňóny a pretlak, podľa potreby podlejeme horúcou vodou a podusíme ešte 10 minút.
    Podávame s ryžou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jehněčí žlázy

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Recept se mi líbí:yes:+5:yes:Je fakt,že u nás používám pouze býčí,jehněčí snad opravdu jen z domácího chovu:-)Špagetko toho vašeho řezníka ti normálně závidím:-8;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    srettka: Ak mám jahňa, tak použijem jahňacie, sú oveľa jemnejšie a chutnejšie ako býčie. Ostatne, prečo by sa nemohli jesť práve jahňacie ?!?:-O

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    srettka:neboj, o akékoľvek nie...ešte sa konzumujú z prasiatok - kančekov, býkov, počula som, že aj z kohútov...;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    býčí vercajk došel? ? ? kristova noho, už i jehněčí? kucí třeste se, tady jde o gu`le a vypadá to, že o jakékoliv:-O:-D

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    :yes:tož to bych si dala řéct...:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Terí, chápu, že jehňata musej mít žlázy;-), já teda žádný v obchodě v nabídce neviděla. Ale vyrazím ke svému řezníkovi, který dělá nemožné ihned a zázraky do 3 dnů ;-);-):-D:-D, líbí se mi to, takže ukládám :-p:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-)tak tohle jsem ještě neochutnala a asi ani neochutnám - nevím, kde bych se k nim dostala. Ale může to být výborné:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jehněčí koule beraní žlázy jehneci varlata skopové žlázy jídlo z jehněčích žláz beraní žlázy recept recept na jehněči koule příprava beraních varlat recept na beraní koule beraní varlata recept jehneci varlata recept skopove koule jehneci koule recept skopove varlata recepty beraní žlázy recepty recept jehneci varlata skopove zlazy recept berani varlatarecept co ze žláz z berana recepty berani zlazy

Zapomněl/a jsem heslo