Chřest smažený v trojobalu
Chřestová sezona je zde, nepropásněte možnost si vychutnat tuto zdraví prospěšnou zeleninu, bohatou na spoustu vitamínů a minerálů. Nevíte jak jej připravit? Stačí chřest chvíli vařit v páře, poté obalit v těstíčku a usmažit dozlatova. Podáváme jej s lehce pikantním dipem ze zakysané smetany.
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme dip. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme, chilli papričku nakrájíme nadrobno. Pažitku nasekáme.
Krok 2: Smetanu naředíme bílým vínem, promícháme s prolisovaným česnekem, pažitkou a chilli papričkou. Dochutíme citronovou šťávou a solí a dáme do chladu.
Krok 3: Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce a spodní polovinu stonků oloupeme. Chřest opláchneme, rozdělíme na menší svazky a svážeme provázkem.
Krok 4: Vložíme na pařák a pod pokličkou v páře uvaříme téměř doměkka. Pak chřest vyjmeme a ihned ponoříme do ledové vody. Po ochlazení necháme okapat.
Krok 5: V misce rozšleháme vejce, mléko, mouku, špetku pepře a soli na řídké těstíčko. Chřest namočíme do vajec a obalíme ve strouhance.
Krok 6: Ve větším množství horkého oleje smažíme chřest dozlatova. Po usmažení jej klademe na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný olej.
Krok 7: Nakonec chřest rozdělíme na talíře, doplníme smetanovým dipem a podáváme s bramborem.
Zveřejněno 23. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chřest smažený v trojobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RXZv
Moje poznámka
Chřest smažený v trojobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RXZv
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 12 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 2 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 14 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 15 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 15 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 18 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 18 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 18 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 19 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 19 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 19 hodinami
Suroviny:
smetana kysaná,
víno bílé,
česnek,
pažitka,
chilli paprika čerstvá,
šťáva citronová,
sůl,
pepř mletý,
chřest zelený,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
strouhanka,
olej
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.