Paštika z kuřecích jatýrek

gedzitka Kuchařka: gedzitka

Doba přípravy: 15 min Pokrmy z vnitřností 6 názorů

Suroviny

400 g kuřecích jater
250 g másla (max. 400 g)
1 malá cibulka
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky sušené petrželky
2 lžíce bílého vína
2 lžíce smetany na vaření
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev si dáme 2 lžíce másla přidáme játra a z prudka je orestujeme 3-4 minuty a poté přidáme najemno nakrájenou cibulku ,víno, sůl a bylinky vaříme asi 2-3 minuty dokud se neodpaří voda sundáme z plotny a pak přidáme smetanu.

  2. Ještě teplé rozmixujeme mixérem a postupně přidáváme po kouskách máslo (max.400g),poté dochutíme solí a pepřem a dáme přes noc ztuhnout do lednice.

Poznámka

vyjde to asi tak cca 400g paštiky :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Paštika z kuřecích jatýrek

Tématické fráze: kuřecí jatýrka kuřecí jatýrka paštika kuřecí paštika na na víně kuřeci pastika 250g domácí paštika z kuřecích jater na víně kuřecí jatýrka na cibulce paštika kachních jatyrek játrová paštika zauzená recepty kuřecí paštika bez vína pakštika z kuřecích jatýrek kuřecí paštika recept paštika recept paštika na víně recept kuřeci pastika jatýrka na cibulce majka pastika recept kachní paštika z jatyrek kachni jatyrka domácí pastika majka kuřecí jatýrka na cibulce recept

Zapomněl/a jsem heslo