Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Peříčkové houstičky - kaiserky

Kaiserky jsou oblíbeným pečivem ze supermarketů. Ovšem domácí pečivo je domácí. Peříčkové houstičky - kaiserky podle receptu upečete celkem snadno, výsledkem bude křupavý povrch a peříčkově nadýchaná střídka.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez kynutí)

20. 7. 2013 20:31

Suroviny

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 389 kJ / 3 678 kcal
Bílkoviny98,85 g
Tuky190,12 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 920 mg
Sodík 6,85 g
Sůl16,97 g
Sacharidy384,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud zbydou do druhého dne, což se stává málokdy, dáme je do hrnce, přikryjeme utěrkou a uložíme do studené trouby.

Houstičky můžeme i zamrazit, nejlepší je to do dvou hodin po vyjmutí z trouby. Po vytažení z mrazničky chutnají jako čerstvě upečené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

evik1205

26. 2. 2021 16:58

dnes jsem vyzkousela a jsou vyborne ,i manzelovi a synovi chutnaji:yes::-)

milisa1

22. 2. 2021 15:19

Dovolila jsem si přidat fotečku,mouku jsem napůl namíchala se špaldovou celozrnnou a výsledek vynikající.????

alikul

21. 2. 2021 20:18

Bochánky byly dobré, ale cítila jsem dost droždí.

Eva S.

11. 1. 2021 10:41

Čerstvé jsou luxusní :-)

Veronika.Hrozna

1. 5. 2020 18:09

danielle72: Asi je také odzkouším, ty kupované nemají chuť. Jsou sterilní. A moc tě musím pochválit za dodatek, že se dají zamrazit do dvou hodin od upečení.:yes: Chybí mi to u všech receptů i u koláčů, jestli se dají mrazit. Vždycky se na to vyptávám!
Někdy není tolik času nazbyt k pečení a takový mrazený, domácí výrobek se hodí. Ne všechno se dá mrazit a pak zkouším na vlastní pěst, jestli se to podaří, bez úhony i rozmrazit. :yes::yes::yes:

keltika

1. 5. 2020 14:21

ráno upečené, vynikající, promiňte to slovo, ale nedá se jinak - manžel a dcera je sežrali ještě teplé:yes: s těstem se snadno pracovalo, neměla jsem tedy tak dokonalé tvary, jako jsou tady fotky, ale příště budu vědět jak na to. Kynutých těst jsem se vždycky bála, ale tohle šlo samo. Ukládám, a příště snad bude i foto. Děkuji za receptík

danielle72

3. 4. 2020 16:21

Romario: Moc děkuji za vyzkoušení i krásnou fotku. Jsem ráda, že se vám podařily. :-)

Romario

3. 4. 2020 13:34

Udělala jsem jedinou chybu, a to, že jsem pekla z poloviční dávky. Pekla jsem prvně, tak jsem se bála, jak je zvládnu. Jsou jednoduché na přípravu a hlavně jsou opravdu skvělé. :yes:<3

aneta berkova

12. 4. 2016 09:52

Jsou moc dobre,dnes jsem je delala.

Jana

11. 4. 2016 20:31

Tak ty kaiserky jsou opravdu dost zdarile alenechapu proc tam je postup na pernik

bofinka

11. 4. 2016 12:45

Vzhledem to jsou + - kaiserky, ale proc do testa pridavat spuostu oleje, vejce a mleko? Pak uz to nejsou kaiserky, ale spise kynute "slane buchty". Kaiserky jsou synonymem lehkeho peciva, mouka, voda, drozdi, sul, kapka tuku :-p, alespon tak je znam ja.....

Jiřina Holá

11. 4. 2016 07:33

Dobrý den, zajímalo by mě, proč jste "vylepšovali" tento web. Jak už to tak bývá, je to změna k horšímu. A ještě jsou tam chyby. Třeba u tohoto receptu :Peříčkové houstičky - kaiserky. Popis práce patří k nějakému perníku.

spinner

10. 4. 2016 19:05

lubinka: 1

lubinka

5. 4. 2016 09:07

danielle72: někde se stala chyba, prosím koukněte se, v postupu práce je jakýsi perník;-(

Zdeňka

20. 2. 2016 17:52

Darina Bělohoubková:Pokud ti připadaly těžké a dost mastné, je možné, že nebyly dostatečně nakynuté. Už při zpracování těsta musí být těsto lehoučké=dostatečně nakynuté. Tak příště hodně štěstí:-)

1 2 3 4 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: kaiserky ládi hrušky domácí housky ládi hrušky domací houstičky ladi hrusky kaiserky houstičky od ládi hrušky housky podle ládi hrušky recepty ládi hrušky housky housky ládi hrušky domácí housky od ládi hrušky kaiserky recept houstičky podle ládi hrušky houstičky lada hruška housky křupavé houstičky nejlepší křupavé houstičky domácí housticky láďa hruška domácí kaiserky lada hruska housticky kaiserka recept nejlepší kaiserky

Suroviny: mouka hladká, vejce, mléko, olej, sůl, cukr, droždí, vejce, mouka hladká, mák, kmín celý, semínka sezamová, semínka lněná, sýr strouhaný

TopRecepty.cz

Peříčkové houstičky - kaiserky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKP4