Domácí smetanové žervé
Žervé má u většiny z nás své místo. Využíváme jej jako základ do různých pomazánek nebo jen tak, na čerstvý chléb. To kupované dnes nechte v obchodě a dle následujícího receptu připravte lahodné domácí smetanové žervé.
Postup přípravy
Krok 1: Bílý jogurt nalijeme do mísy. Přidáme smetanu a podle chuti přidáme sůl, nejlépe bylinkovou. Můžeme také vmíchat hrst sušených bylinek.
Krok 2: Do hrnce vložíme sítko, do něj rozložíme čisté plátýnko (můžeme ho nahradit velkým kapesníkem) a pak vlijeme promíchanou směs.
Krok 3: Takto uložíme do lednice a necháme 24 hodin odkapávat syrovátku. Tu pak můžeme využít na přípravu jiného pokrmu, například při pečení domácího chleba.
Krok 4: Hotový sýr mažeme na pečivo, můžeme dochutit paprikou nebo cibulkou.
Zveřejněno 7. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí smetanové žervé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpx0O
Moje poznámka
Domácí smetanové žervé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpx0O
Nejnovější recepty
Rizoto ze zbytků masa
Přidáno před 16 hodinami
Dvoubarevné těsto univerzální
Přidáno před 16 hodinami
Rohlíčky s marmeládou
Přidáno před 18 hodinami
Cottage placky s celerem
Přidáno před 18 hodinami
Bylinková rýže se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Sladkokyselé kuře z Hradce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
zvon23 před 5 hodinami
Krabí pomazánka
Sahula před 9 hodinami
Vepřové kotlety na česneku
Kajkajak před 9 hodinami
Bramborové knedlíky
Kajkajak před 9 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Lida.Rose před 9 hodinami
Květáková s krupicovým kapáním
Kajkajak před 11 hodinami
Krůtí prsa na hříbkách
p.stefunova před 12 hodinami
Smažená marinovaná vepřová kotleta
Leni1970 před 12 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Lida.Rose před 12 hodinami
Suroviny:
jogurt smetanový,
smetana,
sůl bylinková
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.