Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí smetanové žervé

Žervé má u většiny z nás své místo. Využíváme jej jako základ do různých pomazánek nebo jen tak, na čerstvý chléb. To kupované dnes nechte v obchodě a dle následujícího receptu připravte lahodné domácí smetanové žervé.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min bez doby odkapávání syrovátky

10 min (10 min příprava, bez doby odkapávání syrovátky)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Bílý jogurt nalijeme do mísy. Přidáme smetanu a podle chuti přidáme sůl, nejlépe bylinkovou. Můžeme také vmíchat hrst sušených bylinek. Krok 2: Do hrnce vložíme sítko, do něj rozložíme čisté plátýnko (můžeme ho nahradit velkým kapesníkem) a pak vlijeme promíchanou směs. Krok 3: Takto uložíme do lednice a necháme 24 hodin odkapávat syrovátku. Tu pak můžeme využít na přípravu jiného pokrmu, například při pečení domácího chleba. Krok 4: Hotový sýr mažeme na pečivo, můžeme dochutit paprikou nebo cibulkou.

TIP: Top 7 - Chutné pomazánky se kterými ušetříme - oblíbené recepty

Zveřejněno 7. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí smetanové žervé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpx0O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí smetanové žervé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpx0O

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jogurt smetanový, smetana, sůl bylinková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu