Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza Margherita

Královnou mezi pizzami je bezesporu pizza Margherita, která svými barvami připomíná vlajku Itálie. Křupavé těsto, doplněné o táhnoucí se mozzarellu a cherry rajčátka, vás okouzlí svojí jednoduchou ale zároveň úžasnou chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 42 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez doby kynutí

42 min (30 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme se solí, vysypeme na vál a uděláme do ní důlek. Krok 2: Droždí rozdrobíme do vlažné vody a poté vlijeme do důlku v mouce spolu s 2 lžícemi oleje. Krok 3: Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, dle potřeby přidáme vodu nebo mouku. Hněteme alespoň 5 minut, poté necháme minimálně 1 hodinu kynout. Krok 4: Hotové těsto roztáhneme prsty dotenka, potřeme pestem, poklademe půlkami rajčat, lístky bazalky a natrhanou mozzarellou. Můžeme lehce osolit. Krok 5: Včas zapneme nahřívat troubu na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem a přemístíme na něj pizzu. Krok 6: Vložíme do trouby a pečeme při 220 °C 12 minut. Krok 7: Hotovou pizzu pokapeme panenským olivovým olejem.

TIP: Desatero: pizza - jak ji péct a zdobit

Zveřejněno 11. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza Margherita

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o26pk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza Margherita

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o26pk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
droždí čerstvé, mouka celozrnná, voda, sůl, olej olivový, rajče sušené, rajče cherry, bazalka čerstvá, sýr mozzarella

Přidat fotografie receptu