Pizza Margherita
Královnou mezi pizzami je bezesporu pizza Margherita, která svými barvami připomíná vlajku Itálie. Křupavé těsto, doplněné o táhnoucí se mozzarellu a cherry rajčátka, vás okouzlí svojí jednoduchou ale zároveň úžasnou chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme se solí, vysypeme na vál a uděláme do ní důlek.
Krok 2: Droždí rozdrobíme do vlažné vody a poté vlijeme do důlku v mouce spolu s 2 lžícemi oleje.
Krok 3: Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, dle potřeby přidáme vodu nebo mouku. Hněteme alespoň 5 minut, poté necháme minimálně 1 hodinu kynout.
Krok 4: Hotové těsto roztáhneme prsty dotenka, potřeme pestem, poklademe půlkami rajčat, lístky bazalky a natrhanou mozzarellou. Můžeme lehce osolit.
Krok 5: Včas zapneme nahřívat troubu na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem a přemístíme na něj pizzu.
Krok 6: Vložíme do trouby a pečeme při 220 °C 12 minut.
Krok 7: Hotovou pizzu pokapeme panenským olivovým olejem.
Zveřejněno 11. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza Margherita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o26pk
Moje poznámka
Pizza Margherita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o26pk
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 13 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 14 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 15 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 6 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 9 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 9 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 10 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 11 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 11 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 11 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 11 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 11 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 12 hodinami
Suroviny:
droždí čerstvé,
mouka celozrnná,
voda,
sůl,
olej olivový,
rajče sušené,
rajče cherry,
bazalka čerstvá,
sýr mozzarella
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.