Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtové dalamánky z domácí pekárny

Čerstvé pečivo příjemně provoní náš dům a přiláká celou naši rodinu ke stolu. Připravit jej není tak složité, pokud použijeme pomocníka v podobě domácí pekárny, která nám pomůže s přípravou těsta. Dalamánky pak už jen vytvarujeme, posypeme semínky a upečeme.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby práce pekárny

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby práce pekárny)

Suroviny pro 14 kusů

14kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny a zapneme program na kynuté těsto. Krok 2: Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučené ploše nebo na silikonovém vále. Krok 3: Těsto rozdělíme na asi 14 kousků ze kterých vytvarujeme bochánky. Vršek bochánků nastřihneme nůžkami do kříže. Krok 4: Bochánky vyskládáme na plech pokrytý pečicím papírem a necháme kynout pod utěrkou ještě asi 30 až 40 minut. Krok 5: Pak bochánky pomašlujeme vodou a posypeme tím, co máme rádi. Použít můžeme například různá semínka, kmín nebo hrubou sůl. Krok 6: Bochánky pak pečeme přibližně 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Krok 7: Hotové dalamánky po vyjmutí z trouby ihned přendáme z plechu na mřížku.

TIP: Jak pracovat s domácí pekárnou - rady a tipy

Zveřejněno 12. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtové dalamánky z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Nnp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtové dalamánky z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Nnp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
jogurt bílý, mléko, sůl, máslo, mouka žitná chlebová, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, cukr, droždí čerstvé, sůl hrubá,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu