Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnné dalamánky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 1. 2010 10:46

Suroviny

Porce: 9 kusů

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 189 kJ / 2 196 kcal
Bílkoviny55,85 g
Tuky60,73 g
Vláknina32,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy340,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsto a pak i hotové dalamánky jsou přirozeně hezky tmavé.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jiruna

18. 2. 2015 19:59

Dnes jsem je pekla a velmi chutnaly ,i krásně vypadaly.Určitě budu dělat zase.
:yes:

Zdena z JM

22. 1. 2014 07:36

Včera jsem vyzkoušela tyhle dalamánky a jsou přímo úžasné.Bohužel jsem ochutnala jen půlku ještě za tepla,pak se zastavily dcery a rozebraly si je.Dnes zopakuji.Snad na mě zbude víc.

cathleen cathleen

14. 1. 2013 13:47

Simona: myslím si, že jste je pravděpodobně pekla při nižší teplotě a tím i déle - tohle bývá nejčastější příčinou velmi tvrdé kůrky. Drobnější pečivo je třeba péct prudce a kratší dobu.

Simona

10. 1. 2013 22:54

Dobrý den. Dnes jsem pekla dalamánky úplně poprvé(trochu jiný recept), chˇuťově jsou výborné, jen mají jednu vadu, mají hrozně tvrdou kůrku.. :-( nevíte čím by to mohlo být?

Verča

20. 3. 2012 15:57

Jak tak čtu, tak se raději budu držet receptu :-D Akorát v obchodě neměli zrovna žitnou mouku, tak jsem vzala grahamovou, snad to půjde :-)

cathleen cathleen

14. 3. 2012 10:55

Verča: v tom případě počítej s tím, že dáš mouky méně - celozrnná potřebuje víc vody, než obyčejná, hladká.;-)

Verča

13. 3. 2012 22:47

Děkuji za odpověď :-) Právě jsem pečivo nikdy nepekla, tak jsem se chtěla radši zeptat na ten cukr...určitě tento recept zkusím, možná dám více celozrnné mouky a méně "obyčejné"....dalamánky vypadají božsky:-)

Merylas Merylas

11. 3. 2012 17:02

Verča: Jen doplním, že cukr je důležitý na podporu kvasinek, aby těsto dobře kynulo. Tak i do slaných těst se přidává trochu cukru, Sladovitu nebo medu. I když peču něco dia, tak malinko cukru přidávám.:-K

cathleen cathleen

11. 3. 2012 11:47

Verča: Ještě bych, Verčo, ráda dodala - žádný seriozní dotaz neberu jako rýpání:-) Pokud sem vložím recept, snažím se odpovědět na každou otázku nejlíp, jak umím.;-)

cathleen cathleen

11. 3. 2012 11:12

Verča: :-)Verčo, máš samozřejmě pravdu - celozrnným by se mělo (hlavně kupované) pečivo nazývat pouze tehdy, obsahuje-li 80% celozrnné mouky...
Ale tohle je domácí pečivo, vymyslet název není jen tak a tak se snažím, aby název (většinou) vypovídal alespoň něco o složení pečiva :-8 tak snad mi to bude prominuto.:-))
Kdybys chtěla, tady http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?docid=100079... si můžeš přečíst, co opravdu je a co není celozrnné - u pečiva v obchodech.
Jo a zbarvení pečiva do hněda určitě není způsobeno cukrem - to by musely být dohněda i třeba obyč rohlíky;-)

Verča

11. 3. 2012 00:43

Chtěla jsem se zeptat (v žádném případě to neberte jako rýpání), neměly by být celozrnné dalamánky jen z celozrnné mouky? Zkusila bych je upéct, ale jen teda z celozrnné mouky. Jestli ten cukr tam není na obarvení "do hněda". Jen se ptám, třeba se dává do každého pečiva, nemám moc zkušeností :-)

bystrouska

7. 3. 2012 20:12

Dalamánky jsou výtečné:yes:. Dávám bod;-) a přidala jsem foto:-K

cathleen cathleen

27. 1. 2012 07:45

dexulka: :-8 děkuju, i za fotky:yes::yes:

dexulka

26. 1. 2012 21:07

Tak jsem zkusila další z Vašich lákavých a krásných receptů a dopadlo to dobře :-)Přidávám bodík i foto a určitě zopakuji ;-)

vladka

28. 5. 2011 13:09

vcera jsem upekla ze 2 dávek a na snídani mi zbyl jen jeden, výborné, určitě brzy zopakuju:no:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dalamánky recept dalamanky dalamánek recept dalamánek celozrnný dalamanek dalamánek složení dalamanky z domaci pekarny recept na dalamánky domácí dalamánky jak udělat dalamánky tmavé dalamánky top recepty dalamanky celozrný dalamánek recept na dalamanek recept dalamánky dalamánky domácí pekárna dalamánek celozrnný domácí celozrnné dalamánky recepty na dalamánky recept dalamánek

Suroviny: voda, cukr, droždí, mouka celozrnná žitná jemná, mouka celozrnná pšeničná jemná, otruby, mouka hladká, olej, sůl, kmín drcený

TopRecepty.cz

Celozrnné dalamánky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZ3z