Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový fondant

Čokoládový fondant je dezert stvořený nejen pro milovníky čokolády. Dezert, který je plný tekuté čokolády bude tím pravým pohlazením pro vaše chuťové pohárky. Ač na první pohled může jeho příprava vypadat složitě, není tomu tak.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 18 min Doba tepelné úpravy: 12 min

30 min (18 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čokoládu společně s máslem necháme rozpustit ve vodní lázni. Vejce vyšleháme šlehačem do pěny, pak postupně po lžících zašleháváme cukr. Krok 2: Teplou čokoládu vlijeme k vejcím a ručně metličkou pomalu promícháme. Mouku proséváme přes sítko a pomalu zapracováváme do směsi. Krok 3: Zapékací formičky o průměru asi 7 cm pečlivě vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Směs nalijeme do formiček asi do 3/4 výšky. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 12 minut. Krok 4: Fondant má být uprostřed tekutý. Po vyjmutí z trouby necháme 2 minuty zchladnout, dáme na talíř a teplý servírujeme, nejlépe s kyselejším ovocem.

TIP: Čokoládový fondán pro začátečníky - rady a tipy

Zveřejněno 15. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový fondant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n58Z5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový fondant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n58Z5

Suroviny:
čokoláda hořká, máslo, vejce, cukr, mouka hladká, máslo, mouka polohrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu