Losos od babičky v italském kabátu orig.ital.recept

xmen6 Kuchař: xmen6

Doba přípravy: 10 min 1 porce Ryby 12 názorů

Suroviny

250 g lososa pouze čerstvý
1 dcl bílého vína
olivový olej
sůl
200 ml smetana 33%
rozmarýn čerstvý
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme si lososa, kosti jdou skvěle vytáhnout klasickou škrabkou na brambory. Dále si toto maso nakrájíme na kostičky a opláchneme studenou vodou, nesolíme.

  2. Na rozpálenou pánev s olejem vložíme kousky lososa, lehce je osmahneme, tak 3 min. Protože maso je křehké, nesmí se začít drolit. Přidáme hrst rozmarýnu podle chuti a podlijeme vínem, krátce povaříme a přidáme smetanu a sůl dle chuti. Až omáčka zhoustne, pokrm je hotov.

Poznámka

Podává se s těstovinou fettucine.

Lehké a téměř dietní. Bon apetit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Losos od babičky v italském kabátu orig.ital.recept

  • Bartos Bartos(neregistrovaný)

    nevypada to spatne akorat ten losos je nakrajenej moc nahrubo chtelo by to trochu mensi kousky a lepsi smetanu

    Odpovědět

  • Kroupovka Kroupovka

    recept super, dík za inspiraci, lososa dělám dost a i ostatní ryby. :-))

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Dnes jsem testovala Těstoviny s lososem od babičky = výborný recept, když není toho času a losos je v mražáku :-p.Těstoviny máme rádi a s lososem je to hodně sváteční jídlo i ve všední den. Dovolím si fotku:yes:5

    Odpovědět

  • xmen6 xmen6(autor receptu)

    jsem moc rád,že Vám recept chutná,díky:-8

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Petře, dík za rychlý a chutný recept:-)) moc jsme si pochutnali:yes: bohužel jsem nesehnala čerstvého lososa, tak jsem použila mraženého, bylo ho 500 g a rozmarýnu jsem dala asi 3 větvičky povařit ve smetaně a měla jsem obavu, aby jí tam nebylo moc, ale nebylo - bylo to opravdu vynikající a rozhodně budu dělat častěji. Dovolila jsem si přidat fotky a posílám bodík:yes::yes:

    Odpovědět

  • xmen6 xmen6(autor receptu)

    recepty které píši jsem vždy vařil jinak bych je sem nevkládal.:-!

    Odpovědět

  • xmen6 xmen6(autor receptu)

    samozřejmě né plnou špatně jsem to napsal,nebo podle chuti.:-!

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Delam podobne a pouzivam lososa uzeneho. Rozmarynu davam vetvicku na ovoneni a pred pridanim smetany ji vyndam. Pridavam bodik:yes:3:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Hm...na malém městě čerstvého lososa neseženu;-(

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-) Maris, ono asi záleží jak máš velkou ruku;-). Ale v zásadě s tebou souhlasím.;-)
    A k receptu, lososa my rádi, jiný než čerstvý a z Pacifiku nekupujem, ten na farmě chovaný je přibarvovaný. Hurá další recept do repertoáru. Děkuju Petře, BOD samozřejmě přidávám.:-)):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak to já vůbec nejsem schopná posoudit:-/ maris..;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Petře, nevím, jestli jsi recept již realizoval, ale domnívám se, že na 250g lososa je hrst rozmarýnu strašně moc, je to hodně aromatická bylinka ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: sváteční losos losos podle babici recept na cabatu s italem v kuchyni losos losos s italem v kuchyni losos recepty apetit losos podle babičky těstoviny s brokolicí a lososem apetit recept na lososa losos v kuchyni recepty od itala recept na kabátu testoviny s lososem apetit recepty babičky s lososem recepty ital ital vaření recept losos losos recept apetit je lepsi mrazeny nebo cerstvy losos recepty na lososa s fettuccine

Zapomněl/a jsem heslo