Čokoládový fondant s jahodovým coulis

senky Kuchařka: senky

6 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 8 názorů

Suroviny

90 g kvalitní víceprocentní hořké čokolády
90 g másla
90 g krupicového cukru
60 g hladké mouky
3 vejce
máslo
polohrubá mouka na vymazání a vysypání formiček
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do lehké a nadýchané pěny.

  2. Cukr zašleháváme postupně po lžících.

  3. Ve vodní lázni rozpustíme a dobře vymícháme máslo s čokoládou. Teplou čokoládovou směs opatrně vmícháme do našlehané směsi vaječné a postupně, stejně opatrně, vmícháme hladkou mouku.

  4. 4-6 keramických zapékacích jednoporcových formiček vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těstem plníme do 2/3 výšky a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 8-10 minut. Při správném upečení by střed těsta ve formičce měl být níž, než jeho upečené okraje. Podáváme s pikantní ovocnou omáčkou (coulis), v našem případě jahodovou.

Poznámka

Podle KOKO Veroniky Kokešové

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Čokoládový fondant s jahodovým coulis

Tématické fráze: čokoládový fondant s ovocným přelivem jahodové coulis čokoládový fondant recept čokoládový fondant top recept čokoládový fondan cokoladovy fondan 6 porci košíčky s jahodovým želé borůvkový coulis recept čokoládový fondant podle koko coulis cokoladovy fondan 6porci čokoládový fondán recept cokoladovy fondant s jahodovou omackou cokoladovy fondan s malinovou omackou čokoládový dort s jahodovym prelivem fondant s ovocnym přelivem boruvkoby fondant cokoladovy fondan s jahodovou omackou čokoládový fondant top recepty jahodový coulis