

Čokoládový fondant s bílou čokoládou
Suroviny
- 150 g mletého cukru
- 100 g másla
- 3 vejce
- 200 g hořké čokolády (70%)
- 2 lžíce hladké mouky
- 50 g bílé čokolády
- kakao
- máslo na vymazání
Postup přípravy receptu
Ve vodní lázní si rozpustíme hoř. čokoládu s máslem. Ušleháme vejce s cukrem do pěny a pomalu zamícháme zchladlou čokoládu. Nakonec lehce vmícháme mouku. Lijeme do vymaštěných a kakaem vysypaných vhodných misek. Plníme do dvou třetin, vyběhne to.
Do každé misky zapíchneme čtvereček bílé čokolády. Dáme do vyhřáté trouby na 180°C na 12 minut. Po vytažení necháme asi 2 minuty stát a vyklopíme.
Poznámka od kuchařky
Bílá čokoláda změkne, ale neteče, nestačí se tak rychle rozpustit, ale je tam výborná.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čokoládový fondant s bílou čokoládou
K receptu nejsou žádné komentáře.