Domácí tavený sýr

Jana Remkova Kuchařka:

na 3-4 krajíce Sýry 72 názorů

521

Suroviny

1/4 kg tvarohu - měla jsem klasický Euro
1 lžička másla
1 lžička jedlé sody bicarbony
sůl
Na různé příchutě
Nasrouhaná klobása
mletý kmín
podušené žampiony
česnek atd
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kostku tvarohu dáme do misky a na ni dáme zarovnanou lžičku sody bicarbony.

  2. Promícháme a necháme v lednici cca 10 minut odležet. Během té doby vidíme, jak tvaroh strácí strukturu tvarohu a chuť je zcela jiná, než tvarohová.

  3. Po 10 minutách dáme na pánev, nebo do kastrůlku 1 lžičku másla a na ni vyklopíme tvaroh.

  4. Směs jen malinko zahříváme, nevaříme!!!

  5. Dáme do misky, osolíme a přidáme jakoukoliv surovinu, kterou bychom chtěli mít v sýru.

  6. Podušné a nadrobno nakrájené žampiony, nebo drcený kmín, popřípadě rozetřený česnek. Já jsem dala nastrouhanou klobásku.

  7. Sýr dáme do lednice a uzavřeme víčkem.

Poznámka

Zdroj-recept mi poslala kamarádka meilem.

Byla tady návštěva a sýr měl velký úspěch. :-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 71 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí tavený sýr

  • Fousic Fousic(neregistrovaný)

    Jako školák jsen dostával taveňák skoro denně ke svačině do školy.Pak pauza 45 let.tak jsem chtěl zkusit tento recept .Držel jsem se návodu.přes noc do lednice.Výsledek: to co vzniklo nemá s taveným sýrem bohužel nic společného.Je to patlanina nevalné chuti.Tím jsem s tím skončil.

    Odpovědět

  • Hlubina Hlubina(neregistrovaná)

    Ahojky všem, kdo jste dělal doma tvrdý sýr pochlubte se, připravuji se na něj a nevím, zda jej mám zahřívat, nebo ne. Díky za každou radu. Hlubina:-pmiloslavh@seznam.cz

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Radek: Taky dobré :-):yes:

    Odpovědět

  • Radek Radek(neregistrovaný)

    Ahojky, do tvarohu jsem přidal namletou domácí klobásu a tři stroužky česneku-moc dobrý ;-)

    Odpovědět

  • bohumila bohumila(neregistrovaná)

    Majka8: já dávám mleté ořechy také, je to výborné......též strouihaná šunka , pažitka, atp...bohumila

    Odpovědět

  • Ragshi Ragshi

    Tak zkusím taky. Dceři bych tavený sýr z obchodu nedala, ale domácí jen z přírodních zdrojů jí dám ochutnat určitě bude mlaskat :-) Díky za recept. Snad se mi povede:-K

    Odpovědět

  • arpyk arpyk(neregistrovaný)

    tak jsem to před chvilkou zkusila. Zbylo mi tam půl vaničky tvarohu koupeného v akci, takže by mi nebylo líto kdyby to bylo na vyhození ale není to špatné a přes řidčí tvaroh z vaničky má "sýr" normální roztíratelnou konzistenci a jestli do rána vyprchá příchu't sody, tak to nebude mít chybu.
    :-8

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Jana Remkova:Jasně,pořádek musí být:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Majka8: No, žádná reklama, ale hlásit se to musííí! :-D :-D :-D

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Jana Remkova::-)):-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Majka8: Tak Lidl, jo?;-):-))

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Jana Remkova:Někdy se na poprvé nezadaří,ale já jsem tvrďák:-Djdu do toho znovu a většinou se napodruhý podaří,je fakt,že někdy chce změnit jiný druh tvarohu a dobře se dívat,kdo vyrobil,některý výrobky jsou napováženou,už mám vytipnutý co nekupovat...nechci tady dělat reklamu,ale Lídl mně nikdy nezklamal:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Majka8: budu ráda. Mi se to taky fakt nestalo:-/

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Werdula:Dělám dost často tento sýr a nikdy se mně to nestalo,ingredience volím co dá lednice,jen nedávám tolik sody,jen na špičku lžičky,ta pachuť sody mně vadila a zjistila jsem,že i malé množství funguje:yes:.Možná vyzkoušet znovu a dát jiný tvaroh.Zítra budu sýr dělat s mletýma ořechy,tak dám vědět jak se zadařilo:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Werdula: Tak to fakt nevím, mi se to nestalo:-S

    Odpovědět

1 2 3 4 5 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo