Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makronky

Tradiční francouzskou cukrovinkou, která vás zaujme už jen svým barevným vzhledem, jsou makronky. V ústech se jemné makronky z mandlového těsta lehce rozpustí a vaše chuťové pohárky si vychutnají lahodný krém.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 20 min

120 min (100 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 90 kusů

90kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mandlovou mouku s moučkovým cukrem prosejeme a vmícháme kakaový prášek. Bílky se solí ušleháme na tuhý sníh a postupně zašleháme cukr. Krok 2: Po čtvrtinách vešleháme mandlovou sypkou směs a pomocí cukrářského sáčku naneseme těsto na 2 podložky na makronky. Krok 3: Necháme je alespoň 30 minut volně zaschnout a poté je pečeme v předehřáté troubě při 135 °C asi 20 minut. Upečené skořápky necháme vychladnout na mřížce. Krok 4: Mezitím připravíme krém: povolené máslo vyšleháme s cukrem a nakonec vmícháme rozmixované pistácie. Krok 5: Vychladlé skořápky naplníme krémem.

TIP: Francouzské makronky - rady a tipy pro přípravu

Zveřejněno 18. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makronky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkXR2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makronky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkXR2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka mandlová, cukr moučkový, kakao holandské, bílek, sůl, cukr krupice, máslo, cukr moučkový, ořechy pistácie

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu