Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makronky

Tradiční francouzskou cukrovinkou, která vás zaujme už jen svým barevným vzhledem, jsou makronky. V ústech se jemné makronky z mandlového těsta lehce rozpustí a vaše chuťové pohárky si vychutnají lahodný krém.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 20 min

120 min (100 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 90 kusů

90kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Mandlovou mouku s moučkovým cukrem prosejeme a vmícháme kakaový prášek. Bílky se solí ušleháme na tuhý sníh a postupně zašleháme cukr. Krok 2: Po čtvrtinách vešleháme mandlovou sypkou směs a pomocí cukrářského sáčku naneseme těsto na 2 podložky na makronky. Krok 3: Necháme je alespoň 30 minut volně zaschnout a poté je pečeme v předehřáté troubě při 135 °C asi 20 minut. Upečené skořápky necháme vychladnout na mřížce. Krok 4: Mezitím připravíme krém: povolené máslo vyšleháme s cukrem a nakonec vmícháme rozmixované pistácie. Vychladlé skořápky naplníme krémem.

TIP: Francouzské makronky - rady a tipy pro přípravu

Zveřejněno 18. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makronky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkXR2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makronky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkXR2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka mandlová, cukr moučkový, kakao holandské, bílek, sůl, cukr krupice, máslo, cukr moučkový, ořechy pistácie

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu