Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký rebarborový koláč

Na jaře nesmí chybět rebarborový koláč. Řapíky této zajímavé rostliny ozdobí povrch jemného těsta, které provoní také citronová kůra. Nahoru pak přijde ještě křupavá máslová drobenka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

miriamcirzova

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kousky 1 cm velké, zasypeme cukrem a necháme odstát. Krok 2: Vejce utřeme s cukrem a pomalu střídavě do směsi přiléváme olej, vodu a přisypáváme mouku. Nakonec vmícháme kypřicí prášek do pečiva a citronovou kůru. Krok 3: Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný kulatý plech, poklademe odleželou rebarborou. Krok 4: Drobenku z mouky, cukru a másla připravíme promnutím surovin mezi prsty. Posypeme jí připravený koláč. Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C po dobu 25-30 minut.

Zveřejněno 23. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký rebarborový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RO0L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehký rebarborový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RO0L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hrubá, cukr moučkový, vejce, olej, voda, kypřící prášek do pečiva, kůra citronová, rebarbora, cukr krupice, tuk, mouka hrubá, mouka hrubá, cukr krupice, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu