Drobenka na koláčích nemusí chutnat pořád stejně. Poradíme, jak ji obměnit
Koláče s křupavou drobenkou všichni milujeme. Stačí tak málo - smíchat trochu mouky, másla a cukru. Drobenku ale můžeme také ozvláštnit a ochutit. Máme pro vás několik tipů.
Většinou děláme drobenku s máslem, ale můžeme připravit i olejovou. Koláče můžeme ochucením ozvláštnit, aby byla změna. Často si rodina novou chuť zamiluje tak, že ji vyžaduje pokaždé. Zkuste to s námi.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ochutit drobenku
Většinou stačí malá změna a chuť je hned jiná.
- Do klasické drobenky přidejte trochu mletého koření, výborná je vanilka nebo skořice.
- Mouku můžete zčásti nebo zcela nahradit jemnými ovesnými vločkami (velké posekejte v choperu).
- Do drobenky přidejte sekané ořechy, mandle, strouhaný kokos nebo mletý mák.
- Drobenku může ochutit i prach z ovoce sušeného mrazem.
Doufáme, že pro vás nové ochucení drobenky bude inspirací.
Začátečníkům pomůže připravit klasickou drobenku náš názorný videorecept.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Komentáře