Krůtí na paprice
Ideálním rodinným obědem, který potěší děti i dospělé, je jemné krůtí maso na smetanové paprikové omáčce. Pokrm plný chuti podáváme s domácím knedlíkem. Po vašich strávnících zůstanou jen prázdné talíře.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Plátky krůtího stehenního masa očistíme.
Krok 2: V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme cibuli. Přidáme plátky krůtího masa a opečeme je.
Krok 3: Vmícháme nakrájenou zeleninu, osmahneme asi 5 minut a pak vmícháme sladkou papriku. Promícháme, lehce zarestujeme, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přidáme nové koření v sítku, bobkový list a necháme dusit pod pokličkou asi 50 minut.
Krok 4: Pak maso vyjmeme, odebereme bobkové listy, nové koření a vše rozmixujeme.
Krok 5: Vmícháme smetanu pokojové teploty, prohřejeme a do hotové omáčky vložíme zpět maso, které necháme prohřát.
Krok 6: Připravíme knedlíky. Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme nadrobno.
Krok 7: Rohlíky zalijeme rozpuštěným máslem a vejci rozšlehanými v mléce.
Krok 8: Přidáme hrubou mouku, sůl a petrželku. Vše zpracujeme a vlhkýma rukama vytvarujeme 3 knedlíky.
Krok 9: Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut.
Krok 10: Po uvaření knedlíky propícháme vidličkou, aby z nich unikla pára a nesrazily se. Knedlíky krájíme nití na plátky.
Krok 11: Knedlíky podáváme s omáčkou a krůtím masem, ozdobené jarní cibulkou.
Zveřejněno 25. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADAM3
Moje poznámka
Krůtí na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADAM3
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 2 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 3 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 5 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 6 hodinami
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 5 minutami
Časově úsporná tvarohovo-jablečná "hraběnka"
SimonkaMona před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Silvik85 před 1 hodinou
Slepičí polévka s noky
Kajkajak před 2 hodinami
Linecké pudinkové cukroví
Prakva před 3 hodinami
RETRO pudink
radimlaska10 před 4 hodinami
Dýňový koláč
DvorMar před 4 hodinami
Kynutý makový květ
KlaunVG před 5 hodinami
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 9 hodinami
Suroviny:
cibule,
mrkev,
celer,
olej,
stehno krůtí,
paprika sušená sladká,
vývar drůbeží,
sůl,
pepř mletý,
bobkový list,
koření nové koření,
smetana ke šlehání,
cibulka jarní,
rohlík,
máslo,
vejce,
mléko,
mouka hrubá,
sůl,
petrželka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.