Jak uvařit slepici na paprice? Recept na tradiční paprikovou omáčku vás uchvátí
Slepice na paprice patří mezi tradiční recepty české kuchyně a měla by ji umět uvařit každá hospodyňka. A to nejen proto, jak snadné je omáčku připravit, ale i pro její lahodnou chuť, kterou si každý hned zamiluje.
Častěji než slepici připravujeme spíše kuře na paprice kvůli rychlejší úpravě, avšak slepice dodá omáčce mnohem lepší chuť. Menší nevýhodou může být to, že slepice potřebuje více času k uvaření. Inspirujte se tímto báječným receptem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit slepici na paprice
Poctivá slepice na paprice je časově náročnější, avšak odmění se vám báječnou chutí a zaručeně sklidíte chválu od všech strávníků.
Na přibližně 4 porce budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve vložte slepici do tlakového hrnce. Přidejte očištěnou zeleninu, celé koření, sůl a zalijte studenou vodou. Vaření může trvat zhruba 1,5 hodiny - podle stáří slepice.
- Po dovaření vytáhněte slepici a sceďte vývar.
- Nyní oloupejte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a orestujte na másle či sádle. Cibulku zasypejte hladkou moukou a připravte cibulovou jíšku.
- Přidejte také sladkou mletou papriku a krátce orestujte. Jíšku zalijte vývarem ze slepice, důkladně rozmíchejte a provařujte alespoň 15–20 minut.
- Mezitím oberte maso z uvařené slepice a rozeberte ho na kousky o velikosti jednotlivých soust.
- Omáčku dochuťte solí a přidejte smetanu na zjemnění. Můžete ji také projet tyčovým mixérem, chuť je pak díky rozmixované cibuli výraznější.
- Na závěr do hotové omáčky vložte obrané maso a podávejte s kynutým knedlíkem, těstovinami nebo noky.
Základem lahodné slepice na paprice je vždy silný vývar, správný cibulový základ a dokonale zahuštěná omáčka. Jak docílit tohoto spojení, vám poradí úvodní videorecept, se kterým to zvládne i začátečník v kuchyni. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře