Bramborová kaše (KLASIKA!)

babkakracmerka Kuchařka: babkakracmerka

Pro začátečníky 21 názorů

Suroviny

brambory
voda
mléko
sůl
máslo
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme do osolené vody se špetkou mletého kmínu a vaříme přibližně 30 minut.

  2. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháváme, nebo šleháme ručním šlehačem a přitom přiléváme mléko. Pokračujeme do té doby, dokud není kaše hladká.

  3. Při podávání můžeme zjemnit ještě plátkem másla navrch.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Bramborová kaše (KLASIKA!)

  • Majka8 Majka8

    casino:Psala jsem že přidám mléko a kousek másla,pak vyšlehám...

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    spagetka: Taky jsem dříve šlehala kaši hnětacími metlami, ale mnohem lepší je použít šlehací metly. Když jsou dobré brambory na kaši a navíc správně uvařené, tak to nemá hybu, hedvábnější být nemůže. :-p

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Přijde mi, že toto jsou stránky na které chodí hodně začínajících kuchyněk a kuchtíků, a snad i proto bychom měli být pregnantní v názvosloví a ve výrazech, aby neměli místo hlavy včelín...:-))

    Majka8: myslím, že zizala: to tady krásně napsala (bez použití slovního základu "mix"), ale ujasněme si (resp. ujasněte si) zda šleháte či mixujete:-))
    ***
    Sranda (tragédie?) je, že ať jeden klikne kam chce, tak z 80% se brkaše MIXUJE!:-((
    Z. Pohlreichovi se musí ježit ffšechny vlasy :-))http://bramborove-recepty.cz/bramborova-kase-podle...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Alexiss::-D:-D:-D si zlatá!

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Brambory na kaši musí být uvařené hodně doměkka, aby se samy rozpadaly, pak je dobře scedím, rozšťouchám s kouskem másla a vyšlehám s horkým mlékem. Dřív hospodyňky žádné šlehače neměly a dokázaly udělat "hedvábnou" kaši :-)jen vařečkou nebo drátěnou metlou. Technika je fajn, ale i správný postup je důležitý.

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    casino:No jasně,po prvním vyzkoušení rodina jinak nechce;-)jen se musí pomalu přilévat mléko,jinak je kaše všude,ještě tam s mlékem vyšlehám kus másla a hotovo:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    casino: a proč ne? když chce mít někdo kaši hlaďounkou, tak ji rozšlehá, rozetře, či jak to nazvat, mixérem. V mém okolí to dělá hodně lidí. My sice nemusíme mít až tak hladkou kaši, ale když to někomu chutná, proč by nepoužil mixér. Ručním hnětačem na kaši to nikdy tak nevyšleháte ;-);-);-);-);-)

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Majka8:
    Opravdu brkaši mixujete?

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Nadja:

    Alexiss:Já to mám nastejno,někdy kaši nemůžu rozmixovat,pořád tam jsou hrudky,ale je fakt o tom jaké brambory koupím,vím,že je několik druhů A B C ale jak to není na pytlíku napsané,tak nevím:-//zrovna dnes jsem dělala kaši ze zbytků brambor od vánoc,br.salát byl vynikající,ale kaše se moc nepovedla:-(

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Alexiss: u kaše hodně záleží na druhu brambor - ale vybírej si v obchodě odrůdu ....:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Ivanka: Osobně nesouhlasím. Jsem zkušená kuchařka, mé výtvory mají značný úspěch v celé rodině i mezi přáteli, ale přílohy z brambor jsou pro mne asi zakleté- kaši i knedlíky dělá partner, protože u mne je výsledek nejistý- někdy se to povede, jindy ne, nevím, proč. :-D

    Odpovědět

  • Ivanka Ivanka(neregistrovaná)

    Já tedy nevím, ale návod na bramborovou kaši, to je jak házet hrách na zeď, tu snad ovládá každá, i začínající, hospodyně. :-?

    Odpovědět

  • maris maris

    Já kmín taky nedávám;-):-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hlavně ale autorka měla použít vyhledavač, protože br.kaší jest tu dostatek a navíc tahle není dobře popsaná.
    Rozhodně chybí upozornění, že mléko musí být horké, jinak kaše zešedne a není hladká. Kmín dávám do vaření brambor, ale to zas záleží na každého zvyku. Jinak dávám máslo ohřát s mlékem do mikrovlnky, takže mají stejnou teplotu a máslo je rozpuštěné. Někdy obarvím kurkumou, dám brokolici, cibuli, bylinky, cokoli.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já teda zrovna do kaše kmín nedávám, myslím, že by měla úplně jinou chuť;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jak udělat bramborovou kaši jaké brambory na kaši jak správně udělat bramborovou kaši hedvábná bramborová kaše hedvábná kaše bramborová kaše jaké brambory na bramborovou kaši hladká bramborová kaše bramborova kase navod hladká bramborová kaše jak udělat dobrou bramborovou kaši návod na bramborovou kaši bramborova kase jake brambory odrudy brambor na kasi jenzeny.cz jaký druh brambor na kaši druhy brambor na kaši bramborová kaše recept bramborová kaše pro 35 lidí druh brambor na kaši

Zapomněl/a jsem heslo