Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová kaše (klasika)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 1. 2014 00:56

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Majka8

6. 1. 2014 13:56

casino:Psala jsem že přidám mléko a kousek másla,pak vyšlehám...

Dajda

6. 1. 2014 13:32

spagetka: Taky jsem dříve šlehala kaši hnětacími metlami, ale mnohem lepší je použít šlehací metly. Když jsou dobré brambory na kaši a navíc správně uvařené, tak to nemá hybu, hedvábnější být nemůže. :-p

casino

6. 1. 2014 13:28

Přijde mi, že toto jsou stránky na které chodí hodně začínajících kuchyněk a kuchtíků, a snad i proto bychom měli být pregnantní v názvosloví a ve výrazech, aby neměli místo hlavy včelín...:-))

Majka8: myslím, že zizala: to tady krásně napsala (bez použití slovního základu "mix"), ale ujasněme si (resp. ujasněte si) zda šleháte či mixujete:-))
***
Sranda (tragédie?) je, že ať jeden klikne kam chce, tak z 80% se brkaše MIXUJE!:-((
Z. Pohlreichovi se musí ježit ffšechny vlasy :-))http://bramborove-recepty.cz/bramborova-kase-podle...

magdalenka

6. 1. 2014 12:06

Alexiss::-D:-D:-D si zlatá!

zizala

6. 1. 2014 11:35

Brambory na kaši musí být uvařené hodně doměkka, aby se samy rozpadaly, pak je dobře scedím, rozšťouchám s kouskem másla a vyšlehám s horkým mlékem. Dřív hospodyňky žádné šlehače neměly a dokázaly udělat "hedvábnou" kaši :-)jen vařečkou nebo drátěnou metlou. Technika je fajn, ale i správný postup je důležitý.

Majka8

6. 1. 2014 11:11

casino:No jasně,po prvním vyzkoušení rodina jinak nechce;-)jen se musí pomalu přilévat mléko,jinak je kaše všude,ještě tam s mlékem vyšlehám kus másla a hotovo:-))

spagetka

6. 1. 2014 10:03

casino: a proč ne? když chce mít někdo kaši hlaďounkou, tak ji rozšlehá, rozetře, či jak to nazvat, mixérem. V mém okolí to dělá hodně lidí. My sice nemusíme mít až tak hladkou kaši, ale když to někomu chutná, proč by nepoužil mixér. Ručním hnětačem na kaši to nikdy tak nevyšleháte ;-);-);-);-);-)

casino

6. 1. 2014 09:59

Majka8:
Opravdu brkaši mixujete?

Majka8

6. 1. 2014 00:41

Nadja:

Alexiss:Já to mám nastejno,někdy kaši nemůžu rozmixovat,pořád tam jsou hrudky,ale je fakt o tom jaké brambory koupím,vím,že je několik druhů A B C ale jak to není na pytlíku napsané,tak nevím:-//zrovna dnes jsem dělala kaši ze zbytků brambor od vánoc,br.salát byl vynikající,ale kaše se moc nepovedla:-(

Nadja

5. 1. 2014 16:01

Alexiss: u kaše hodně záleží na druhu brambor - ale vybírej si v obchodě odrůdu ....:-D:-D:-D

Alexiss

5. 1. 2014 11:14

Ivanka: Osobně nesouhlasím. Jsem zkušená kuchařka, mé výtvory mají značný úspěch v celé rodině i mezi přáteli, ale přílohy z brambor jsou pro mne asi zakleté- kaši i knedlíky dělá partner, protože u mne je výsledek nejistý- někdy se to povede, jindy ne, nevím, proč. :-D

Ivanka

5. 1. 2014 10:14

Já tedy nevím, ale návod na bramborovou kaši, to je jak házet hrách na zeď, tu snad ovládá každá, i začínající, hospodyně. :-?

maris

5. 1. 2014 10:09

Já kmín taky nedávám;-):-)

spagetka

5. 1. 2014 09:49

Hlavně ale autorka měla použít vyhledavač, protože br.kaší jest tu dostatek a navíc tahle není dobře popsaná.
Rozhodně chybí upozornění, že mléko musí být horké, jinak kaše zešedne a není hladká. Kmín dávám do vaření brambor, ale to zas záleží na každého zvyku. Jinak dávám máslo ohřát s mlékem do mikrovlnky, takže mají stejnou teplotu a máslo je rozpuštěné. Někdy obarvím kurkumou, dám brokolici, cibuli, bylinky, cokoli.

1974andrea

5. 1. 2014 09:33

Já teda zrovna do kaše kmín nedávám, myslím, že by měla úplně jinou chuť;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: jak udělat bramborovou kaši jaké brambory na kaši hedvábná bramborová kaše jak správně udělat bramborovou kaši hedvábná kaše bramborová kaše jak udělat dobrou bramborovou kaši dobrá bramborová kaše jaké brambory na bramborovou kaši hladká bramborová kaše hladká bramborová kaše bramborova kase navod návod na bramborovou kaši jaký druh brambor na kaši bramborova kase jake brambory odrudy brambor na kasi jak se správně dělá bramborová kaše bramborová kaše recept jenzeny.cz co udělat z bramborové kaše

Suroviny: brambory, voda, mléko, sůl, máslo

TopRecepty.cz

Bramborová kaše (klasika)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nX74