Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný jahelník se škvarky a houbami

Jáhly patří mezi výživné obiloviny, které mají v naší kuchyni dlouhou historii. Připravte si jeden z tradičních receptů, a to slaný jáhelník. Uvařené jáhly smícháme s houbami a škvarky, navrstvíme do pekáčku a zapečeme dozlatova.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

barbar

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 45 min

105 min (60 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly přebereme a třikrát spaříme vařící vodou. Sušené houby namočíme do vody. Krok 2: Do horkého osoleného mléka dáme vařit jáhly. Vaříme za občasného míchání na malém plaménku až do zhoustnutí kaše. Krok 3: Do uvařené jáhlové kaše zamícháme škvarky a slité houby a dáme ve vymazaném pekáčku zapéct do trouby. Pečeme při 190 °C po dobu asi 45 minut, dozlatova. Krok 4: Podáváme se zeleninovým salátem či kvašenou zeleninou.

TIP: Kvašená zelenina - pickles

Zveřejněno 26. 5. 2025

Poznámka autora barbar

Mírně poupravený recept z Krkonošské kuchařky. A za mne opravdu dobrý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný jahelník se škvarky a houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82OEg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný jahelník se škvarky a houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82OEg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jáhly, mléko, škvarky, houby sušené, sůl, sádlo

Přidat fotografie receptu