Slaný jahelník se škvarky a houbami
Jáhly patří mezi výživné obiloviny, které mají v naší kuchyni dlouhou historii. Připravte si jeden z tradičních receptů, a to slaný jáhelník. Uvařené jáhly smícháme s houbami a škvarky, navrstvíme do pekáčku a zapečeme dozlatova.
Postup přípravy
Krok 1: Jáhly přebereme a třikrát spaříme vařící vodou. Sušené houby namočíme do vody.
Krok 2: Do horkého osoleného mléka dáme vařit jáhly. Vaříme za občasného míchání na malém plaménku až do zhoustnutí kaše.
Krok 3: Do uvařené jáhlové kaše zamícháme škvarky a slité houby a dáme ve vymazaném pekáčku zapéct do trouby. Pečeme při 190 °C po dobu asi 45 minut, dozlatova.
Krok 4: Podáváme se zeleninovým salátem či kvašenou zeleninou.
Zveřejněno 26. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaný jahelník se škvarky a houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82OEg
Moje poznámka
Slaný jahelník se škvarky a houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82OEg
Nejnovější recepty
Mandlová bublanina s třešněmi
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky
Přidáno před 12 hodinami
Banánové lívance s teplou Lotus polevou, malinami a lískovými oříšky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý koláč s tvarohem a jahodami
Přidáno před 21 hodinami
Tvarohová zmrzlina s mangem
Přidáno 29. 5. 2025 08:49
Konzumní kmínový chléb
Přidáno 29. 5. 2025 06:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem
Jitka64 před 1 hodinou
Bublanina III
rapav před 3 hodinami
Hrnková pistáciová bábovka
Jan Nemec před 3 hodinami
Žampionovo-bramborová polévka
xSarka před 12 hodinami
Čokoládovo-jablečný moučník
xSarka před 12 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
hifiklub před 14 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Scarlet2 před 16 hodinami
Krémová pórková polévka
Kajkajak před 19 hodinami
Moučník s tvarohem a jahodou
Kakoska před 20 hodinami
Babiččiny škvarkové placky
danielle72 před 20 hodinami
Suroviny:
jáhly,
mléko,
škvarky,
houby sušené,
sůl,
sádlo
Komentáře (1)