Studená zeleninová polévka
V teplejších dnech přijde vhod lehký a osvěžující pokrm. Studená zeleninová polévka z rajčat, okurky a řapíkatého celeru je skvělou volbou. Je plná čerstvých chutí a krásně voní po bazalce.
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky.
Krok 2: Všechnu zeleninu nasypeme do mixéru, zalijeme citrónovou šťávou, přidáme snítku bazalky, olej a rozmixujeme.
Krok 3: Podle chuti osolíme a opepříme, podle potřeby můžeme naředit minerálkou.
Krok 4: Rohlíky nakrájíme na kostičky a nasucho opražíme na pánvi.
Krok 5: Do jednotlivých porcí polévky rozdělíme krutonky a podáváme.
Zveřejněno 27. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Studená zeleninová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY72p
Moje poznámka
Studená zeleninová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY72p
Nejnovější recepty
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 2 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 2 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 3 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 3 hodinami
Bezinkové řízky - kosmatice
Přidáno před 5 hodinami
Topinka s česnekovým tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 1 hodinou
Rýžový nákyp
panilek před 1 hodinou
Kefírové řezy
Cecilka21 před 1 hodinou
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 1 hodinou
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 3 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 4 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 4 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 4 hodinami
Mandlová bublanina s třešněmi
danila před 4 hodinami
Suroviny:
rajče,
cibule,
okurka salátová,
česnek,
celer řapíkatý,
šťáva citronová,
bazalka čerstvá,
voda minerální,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový,
krutony
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.