Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Studená zeleninová polévka

V teplejších dnech přijde vhod lehký a osvěžující pokrm. Studená zeleninová polévka z rajčat, okurky a řapíkatého celeru je skvělou volbou. Je plná čerstvých chutí a krásně voní po bazalce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. Krok 2: Všechnu zeleninu nasypeme do mixéru, zalijeme citrónovou šťávou, přidáme snítku bazalky, olej a rozmixujeme. Krok 3: Podle chuti osolíme a opepříme, podle potřeby můžeme naředit minerálkou. Krok 4: Rohlíky nakrájíme na kostičky a nasucho opražíme na pánvi. Krok 5: Do jednotlivých porcí polévky rozdělíme krutonky a podáváme.

TIP: Studené polévky - přehled

Zveřejněno 27. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Studená zeleninová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY72p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Studená zeleninová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY72p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče, cibule, okurka salátová, česnek, celer řapíkatý, šťáva citronová, bazalka čerstvá, voda minerální, sůl, pepř mletý, olej olivový, krutony

Přidat fotografie receptu