Studená zeleninová polévka
V teplejších dnech přijde vhod lehký a osvěžující pokrm. Studená zeleninová polévka z rajčat, okurky a řapíkatého celeru je skvělou volbou. Je plná čerstvých chutí a krásně voní po bazalce.
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky.
Krok 2: Všechnu zeleninu nasypeme do mixéru, zalijeme citrónovou šťávou, přidáme snítku bazalky, olej a rozmixujeme.
Krok 3: Podle chuti osolíme a opepříme, podle potřeby můžeme naředit minerálkou.
Krok 4: Rohlíky nakrájíme na kostičky a nasucho opražíme na pánvi.
Krok 5: Do jednotlivých porcí polévky rozdělíme krutonky a podáváme.
Zveřejněno 27. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Studená zeleninová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY72p
Moje poznámka
Studená zeleninová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY72p
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 4 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 4 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 5 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 5 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 1 hodinou
Meruňkový koláč s drobenkou
zackovam před 1 hodinou
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
dvinsky před 1 hodinou
Kuře na paprice s hráškem
Aknytsirk před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 4 hodinami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 4 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
veeronica12 před 4 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
Mizera před 4 hodinami
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
malipi před 5 hodinami
Linecký koláč s marmeládou
Okina před 6 hodinami
Suroviny:
rajče,
cibule,
okurka salátová,
česnek,
celer řapíkatý,
šťáva citronová,
bazalka čerstvá,
voda minerální,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový,
krutony
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.