

Studená česnečka
Suroviny
- 2 paličky česneku
- 1 šalotka
- 2 brambory
- olivový olej
- kuřecí vývar bez tuku - 1,5 l
- tymián čerstvý
- 1/2 šálku (šálek = 225 ml) husté smetany
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Na lžíci oleje osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku, jakmile zesklovatí, přidejte oloupané a podélně rozpůlené stroužky česneku.
Velmi pomalu duste - stroužky by měly změknout, ne zhnědnout.
Uvařte nakrájené brambory v páře a pak je přidejte ke směsi cibule a česneku.
Zalijte jedním šálkem vývaru, osolte a opepřete podle chuti, uveďte do varu a nechte pomalu probublávat 20 minut. Rozmixujte, přilijte zbytek vývaru a smetanu, přidejte nasekaný tymián a nechte vychladit.
Před podáváním ozdobte snítkou tymiánu nebo pažitkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Studená česnečka
-
Výborná polievka, neskutočne osvieži v týchto letných horúčavách
Robila som len pre seba, ja radšej studené ( čo je z chladničky, to pre seba nikdy nezohrievam
). Použila som kyslú smotanu, hustú sladkú smotanu som nemala, ale chutilo
Cesnak tomu dal ten pravý šmrnc. Má to úžasne výbornú chuť, určite zopakujem.
-
Také si to neumím představit,cibule,česnek,smetana,kuřecí vývar a ještě studený. Hotová divočina ale kdo ví. Já mám rád polévky,nic jiného bych nemusel ale nesmí být horká,musí být vařicí.
Studený jenom ovocné.
-
Zajímavé, má to být letní osvěžující polévka, že se jí studená? Manžel kolikrát jí studenou polévku, ovšem tomu já nemůžu přjít na chuť
. Chuťově bude určitě výborná
-
Hm, tak studenou česnečku jsem ještě nejedla.Neumím si to představit, takže jedině vyzkoušet.