Jahodový džem s limetou
I v zimních měsících si můžeme připomenout chuť letních dnů. Z přebytků jahodové sklizně si můžeme připravit příjemně osvěžující džem s limetou, který najde využití nejen jako náplň do palačinek - skvěle chutná i jen tak namazaný na chlebu.
Postup přípravy
Krok 1: Jahody nejprve omyjeme, necháme okapat, odstraníme stopky, nakrájíme je na menší kousky a vložíme do hrnce.
Krok 2: Přidáme šťávu z limetek, citronovou kůru, zrníčka z vanilky i zbytek vanilkového lusku a želírovací cukr. Vše promícháme a za občasného míchání přivedeme k varu.
Krok 3: Teplotu ztlumíme a vše vaříme asi 20 minut, než směs trochu zhoustne.
Krok 4: Pak vyjmeme vanilkový lusk, jahody rozmixujeme a lžičkou zkusíme, jestli džem dostatečně želíruje.
Krok 5: Vyvařené sklenice naplníme džemem, uzavřeme a ihned obrátíme na 10 minut dnem vzhůru.
Zveřejněno 2. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodový džem s limetou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZGMO
Moje poznámka
Jahodový džem s limetou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZGMO
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 7 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 12 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 14 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno před 23 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
kolarz90 před 14 minutami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 52 minutami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 2 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 2 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 3 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 4 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 5 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 6 hodinami
Suroviny:
jahody,
citron bio,
lusk vanilkový,
cukr želírovací
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.