Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový džem s limetou

I v zimních měsících si můžeme připomenout chuť letních dnů. Z přebytků jahodové sklizně si můžeme připravit příjemně osvěžující džem s limetou, který najde využití nejen jako náplň do palačinek - skvěle chutná i jen tak namazaný na chlebu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jahody nejprve omyjeme, necháme okapat, odstraníme stopky, nakrájíme je na menší kousky a vložíme do hrnce. Krok 2: Přidáme šťávu z limetek, citronovou kůru, zrníčka z vanilky i zbytek vanilkového lusku a želírovací cukr. Vše promícháme a za občasného míchání přivedeme k varu. Krok 3: Teplotu ztlumíme a vše vaříme asi 20 minut, než směs trochu zhoustne. Krok 4: Pak vyjmeme vanilkový lusk, jahody rozmixujeme a lžičkou zkusíme, jestli džem dostatečně želíruje. Krok 5: Vyvařené sklenice naplníme džemem, uzavřeme a ihned obrátíme na 10 minut dnem vzhůru.

TIP: Jak připravit sklenice na zavařování?

Zveřejněno 2. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový džem s limetou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZGMO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový džem s limetou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZGMO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jahody, citron bio, lusk vanilkový, cukr želírovací

Přidat fotografie receptu