Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinová bublanina

Nadýchaná malinová bublanina je letní klasika, která nikdy nezklame. Jemné těsto, šťavnaté ovoce a jednoduchá příprava z ní dělají ideální moučník ke kávě i k nedělní pohodě. Přelitá malinovou omáčkou je jednoduše neodolatelná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: plech s vyšším okrajem 30x40 cm

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 175 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Maliny omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Mouku promícháme s kypřicím práškem. Krok 3: Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme 20 lžic oleje a opět promícháme. Vsypeme mouku s kypřicím práškem, vanilkový cukr a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Krok 5: Těsto nalijeme na připravený plech a vložíme do trouby. Pečeme na 175 °C dozlatova, zhruba 30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny, a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Krok 6: Připravíme omáčku. Maliny svaříme s cukry do zhoustnutí a necháme vychladnout. Krok 7: Bublaninu podáváme nakrájenou na kostky s malinovou omáčkou.

TIP: Jak skladovat a zpracovat maliny?

Zveřejněno 1. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADAkl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADAkl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej řepkový, voda, mouka polohrubá, kypřící prášek, cukr vanilkový, maliny, maliny, cukr moučkový, cukr vanilkový, tuk, mouka hrubá

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu