Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka vinná

Vinná polévka má své kořeny již ve starověkém Řecku a Římě a skvěle se hodí jako jeden z chodů slavnostního oběda. Vanilkový lusk, skořice a hřebíček polévku krásně ovoní a žloutky zajistí krémovou konzistenci.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Milan.Krimsky

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Víno nalijeme do hrnce, přidáme citronovou šťávu, kůru, kousek vanilky, skořici a hřebíček. Přivedeme k varu. Krok 2: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a přidáme k nim za stálého míchání horké víno. Krok 3: Za stálého míchání přivedeme znovu k varu a metličkou šleháme tak dlouho, až polévka zhoustne. Promixujeme a podáváme.

TIP: 7 oblíbených receptů na krémovou polévku

Zveřejněno 4. 7. 2025

Poznámka autora Milan.Krimsky

Polévku též můžeme zahustit 1 lžící mouky rozmíchané ve 160 ml jogurtu nebo přidat krutonky z opečeného chleba

Vinné polévky tu byly již za doby Římské a údajně měly posilovat zdraví nemocných.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka vinná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73OR1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka vinná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73OR1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
víno bílé, žloutek, cukr krupice, lusk vanilkový, koření hřebíček, skořice mletá, šťáva citronová, citron

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu