Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka vinná

Vinná polévka má své kořeny již ve starověkém Řecku a Římě a skvěle se hodí jako jeden z chodů slavnostního oběda. Vanilkový lusk, skořice a hřebíček polévku krásně ovoní a žloutky zajistí krémovou konzistenci.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Milan.Krimsky

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Víno nalijeme do hrnce, přidáme citronovou šťávu, kůru, kousek vanilky, skořici a hřebíček. Přivedeme k varu. Krok 2: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a přidáme k nim za stálého míchání horké víno. Krok 3: Za stálého míchání přivedeme znovu k varu a metličkou šleháme tak dlouho, až polévka zhoustne. Promixujeme a podáváme.

TIP: 7 oblíbených receptů na krémovou polévku

Zveřejněno 4. 7. 2025

Poznámka autora Milan.Krimsky

Polévku též můžeme zahustit 1 lžící mouky rozmíchané ve 160 ml jogurtu nebo přidat krutonky z opečeného chleba

Vinné polévky tu byly již za doby Římské a údajně měly posilovat zdraví nemocných.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka vinná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73OR1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka vinná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73OR1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
víno bílé, žloutek, cukr krupice, lusk vanilkový, koření hřebíček, skořice mletá, šťáva citronová, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu