Cuketový perník
Cuketový perník je skvělý způsob, jak zužitkovat cuketu na sladko. Díky ní je moučník vláčný a chutný, přitom jednoduchý na přípravu. Jeho chuť zvýrazní cukrová poleva s rumem. Tak neváhejte a pusťte se do pečení.
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Cuketu nastrouháme i se slupkou.
Krok 2: Polohrubou mouku a kakao prosejeme zvlášť do misky, promícháme a přidáme kypřicí prášek do perníku. Misku se sypkou směsí odložíme stranou.
Krok 3: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a jogurt.
Krok 4: Do této směsi vmícháme po lžících sypkou směs a na závěr zlehka promícháme s nastrouhanou cuketou.
Krok 5: Nakonec přimícháme také rozinky nebo podle chuti nasekané vlašské ořechy.
Krok 6: Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech. Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C zhruba 30-35 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do perníku, a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.
Krok 7: Perník necháme po upečení vychladnout. Mezitím připravíme polevu. Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě.
Krok 8: Máslo smícháme s rumem a po lžících přidáváme moučkový cukr, dokud nebude poleva hustá tak, aby pomalu stékala po lžíci.
Krok 9: Polevu pak rozetřeme po celém povrchu perníku. Až poleva ztuhne, nakrájíme perník na kostky.
Zveřejněno 7. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBQqk
Moje poznámka
Cuketový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBQqk
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 5 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 3 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Suroviny:
cuketa,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do perníku,
vejce,
cukr krupice,
olej,
jogurt bílý,
rozinky,
máslo,
rum,
cukr moučkový
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.