Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Sladkokyselé brusinky uvítáme zejména ke svíčkové na smetaně. Pokud však nemáme zásobu brusinek, můžeme takto zpracovat pro naše končiny typičtější červený rybíz. S kořením jej povaříme a uložíme do skleniček.
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz omyjeme, odstopkujeme a namočíme do vody smícháne s jablečným octem. Po pár minutách vyjmeme, scedíme a necháme okapat.
Krok 2: Vodu s cukrem a kořením přivedeme k varu a vsypeme do ní připravený rybíz. Znovu necháme dojít k varu a 10 minut povaříme. Poté stáhneme ze sporáku.
Krok 3: Ještě horké plníme do čistých, suchých vypařených skleniček, otřeme jim po plnění hrdla a dobře zavíčkujeme. Otočíme dnem vzhůru. V případě potřeby můžeme zavařit při 80 °C po dobu asi 25 minut.
Zveřejněno 14. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n58pW
Moje poznámka
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n58pW
Nejnovější recepty
Nepečený makový koláč
Přidáno před 5 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno před 14 hodinami
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno před 14 hodinami
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno před 15 hodinami
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno 5. 9. 2025 10:03:03
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno 5. 9. 2025 08:08:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky s hořčicí
Janazam před 23 minutami
Žemlovka jako od babičky
Janazam před 25 minutami
Banánové lívance
David Salamánek před 58 minutami
Cibulové chutney (čatní)
beruna1 před 1 hodinou
Krkovička po farářsku
Sahula před 1 hodinou
Moje špagety
Stefi.f před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
Vykoad před 1 hodinou
Gulášová polévka s párky
Radekz před 1 hodinou
Čočka na kyselo
Radekz před 1 hodinou
Vepřová pečeně se směsí hub a majoránkou
Marketka13 před 1 hodinou
Suroviny:
rybíz červený,
voda,
ocet jablečný,
cukr krupice,
voda,
skořice celá,
koření hřebíček
Komentáře (1)