Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové

Sladkokyselé brusinky uvítáme zejména ke svíčkové na smetaně. Pokud však nemáme zásobu brusinek, můžeme takto zpracovat pro naše končiny typičtější červený rybíz. S kořením jej povaříme a uložíme do skleniček.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenufka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

5 menších skleniček

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rybíz omyjeme, odstopkujeme a namočíme do vody smícháne s jablečným octem. Po pár minutách vyjmeme, scedíme a necháme okapat. Krok 2: Vodu s cukrem a kořením přivedeme k varu a vsypeme do ní připravený rybíz. Znovu necháme dojít k varu a 10 minut povaříme. Poté stáhneme ze sporáku. Krok 3: Ještě horké plníme do čistých, suchých vypařených skleniček, otřeme jim po plnění hrdla a dobře zavíčkujeme. Otočíme dnem vzhůru. V případě potřeby můžeme zavařit při 80 °C po dobu asi 25 minut.

TIP: Jak připravit sklenice na zavařování

Zveřejněno 14. 7. 2025

Poznámka autora Jenufka

Zdroj receptu: IG bududub - Petra Burianová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n58pW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n58pW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rybíz červený, voda, ocet jablečný, cukr krupice, voda, skořice celá, koření hřebíček

Přidat fotografie receptu