Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perník s rybízem

Rychlý jogurtový perník potěší svou vláčností i jednoduchou přípravou. Stačí pár základních surovin, trocha rybízu pro svěží chuť a výsledek je skvělý ke kávě, na svačinu i pro nečekanou návštěvu. Oblíbený moučník, který zvládne opravdu každý.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 20x30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Rybíz omyjeme a odstopkujeme. Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Krok 3: K mouce přidáme kakao, jogurt, vejce a moučkový cukr. Vymícháme těsto, které nalijeme do připraveného plechu. Krok 4: Těsto poklademe rybízem tak, aby se rybíz nedotýkal okrajů. Krok 5: Perník vložíme do trouby a pečeme při 180 °C zhruba 30-40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do perníku a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.

TIP: Jak upéct zasněženou rybízovou buchtu - rady a tipy

Zveřejněno 14. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perník s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYDrr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perník s rybízem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYDrr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jogurt bílý, vejce, mouka polohrubá, cukr moučkový, prášek do perníku, kakao, rybíz

Přidat fotografie receptu