Ciabatta bez hnětení
Není nad doma připravené, čerstvé a krásně křupavé pečivo. Klasický italský chléb ciabatta se vyznačuje křupavou kůrkou a podlouhlým tvarem. Je perfektní na různé sendviče, panini nebo jako příloha k polévce či salátu.
Postup přípravy
Krok 1: V múke zamiešame droždie, soľ. Pridáme olej, vodu a zamiešame lyžicou, varechou. Nemiesime, iba dobre premiešame, dostaneme lepkavé cesto, ktoré prikryjeme a necháme stáť cca 30 minút.
Krok 2: Cesto v mise ponaťahujeme zo všetkých strán - nadvihneme mokrou rukou od dna a preložíme hmotu na druhú stranu. Zhora dolu, zľava do prava, z prava do ľava a zdola nahor - celkom 4 preklady. Prikryjeme a zas necháme stáť 30 minút.
Krok 3: Po 30 min. zas postup prekladania zopakujeme, štruktúra cesta sa prekladaním zmenila. Preložíme, zas necháme stáť 20-30 minút.
Krok 4: Po uplynutí doby prekladanie zas zopakujeme tretíkrát a prikryjeme na 20-30 minút.
Krok 5: Dosku silno pomúčime, cesto vyklopíme - vylejeme, povrch silno pomúčime, rukami upravíme na obdĺžnik cca 3 cm vysoký. Obdĺžnikový tvar rozdelíme na 8 častí - pozri foto.
Krok 6: Ciabatty opatrne prenesieme kartou, alebo širokým nožom na pečiacu fóliu na plechu, alebo pečiaci papier. Prikryjeme utierkou, necháme cca 30 minút kysnúť.
Krok 7: Rozpálime rúru na 230 °C, nakysnuté ciabatty pečieme cca 20 minút. Prvých 10 minút so zaparením rúry - do rozpálenej nádoby na dne vlejeme vriacu vodu a.zaparíme rúru. Po 10 min. nádobu vyberieme.
Zveřejněno 24. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ciabatta bez hnětení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrmMr
Moje poznámka
Ciabatta bez hnětení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrmMr
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 9 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 11 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 13 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 14 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 1 hodinou
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 1 hodinou
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 4 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 4 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 4 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 5 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 5 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 6 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 6 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 7 hodinami
Suroviny:
mouka pšeničná,
voda,
sůl,
olej,
droždí sušené
Komentáře (3)